реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Село і люди

За даними статистичних спостережень у вересні 2009р. на міських ринках області спостерігалося зменшення (на 5%) обсягів продажу сільськогосподарської продукції проти вересня 2008р., при цьому менше було продано продуктів тваринництва на 8%, продуктів рослинництва – на 2%. Ціни на всю сільгосппродукцію зросли на 8%, продукти тваринництва подорожчали на 4%, а продукти рослинництва – на 13%.
Серед рослинницької продукції дешевше, ніж у вересні 2008р. продавалися яблука, картопля, баклажани, огірки свіжі (на 2–23%); груші, олія, кавуни (на 29–38%). Водночас у 2,3–2,0 раза подорожчали капуста свіжа, сливи та морква; в 1,6 раза – цукор; на 49–33% – буряки, часник, цибуля зелена, огірки солоні; на 26–4% – фрукти сушені, горіхи, виноград, цибуля ріпчаста, кабачки, гарбузи.
Серед продуктів тваринництва проти вересня 2008р. спостерігалося зниження ціни на курей, яловичину, телятину (на 2–5%). Водночас подорожчали сало свиняче, свинина, качки (на 4–8%). Серед молочних продуктів продавалися дорожчими масло тваринне (в 1,6 раза), молоко свіже, сметана (на 20%), сир (творог) (на 6%). Зросли в ціні яйця – на 7%.
При порівнянні цін на сільськогосподарську продукцію в сусідніх обласних центрах можна констатувати, що станом на 22 вересня найдорожчими в Чернігові продавалися капуста свіжа, цибуля ріпчаста, морква, помідори свіжі, олія, сало, мед; у Полтаві – пшениця, буряки, картопля, часник, яловичина, свинина, молоко свіже, сир (творог); у Житомирі – бобові, огірки свіжі, яблука, масло тваринне, сметана, яйця. Водночас найдешевшими в Чернігові були яловичина, кури, сир (творог), сметана; у Полтаві – цибуля ріпчаста, масло тваринне; у Сумах – буряки, часник, яблука, свинина, мед, яйця; у Житомирі – молоко свіже.

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:Село, споживач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar