реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

СБУ піймала молдаванина, що віз хитру техніку

СБУ вилучила у контрабандиста пристрої для зчитування PIN-кодів з банківських карток

Співробітники СБУ спільно з митниками та прикордонниками викрили та припинили спробу контрабандного переміщення через державний кордон спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Наприкінці жовтня ц.р. на митному посту «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці під час проведення огляду транспортного засобу, у якому перебували громадяни Російської Федерації та Республіки Молдови, в технологічних порожнинах автомобіля правоохоронці виявили пластмасові панелі з вмонтованими відеокамерами та акумуляторними батареями, що використовуються для отримання і реєстрації PIN-кодів банківських карток.

Відповідно до висновку спеціаліста судово-технічної експертизи вилучені предмети визнані спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації.

Встановлено, що вказані пристрої належали громадянину Молдови, який намагався перевезти їх до Росії, приховавши таким чином від митного контролю.

Управлінням СБУ стосовно контрабандиста порушено кримінальну справу за ч.2 ст.15 (закінчений замах на злочин), ч.1 ст.201 (контрабанда спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України. Власнику спецтехніки обрано запобіжний захід – утримання під вартою. Триває слідство.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області



Теги:Контрабанда, банківські картки, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar