реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Розпад Росії передбачив Юрій Липа ще в середині минулого століття

Книгу Юрія Липи "Розподіл Росії" представили у чернігівському музеї-заповіднику М.Коцюбинського редактор газети "Шлях перемоги" Віктор Рог та журналіст Ростислав Мартинюк.

Видана ще в 40- роках минулого століття, праця Юрія Липи вражає не тільки твердою вірою в розпад Російської Федерації, але й розумінням відцентрових процесів - скажімо, Сибір і Далекий Схід у концепції Ю.Липи, це зовсім різні території і групи людей. А хімік Дмітрій Мєндєлєєв, виявляється, був не московитом, а сибіряком і до 17 років не знав російської мови.

Наш земляк (уродженець Голінки Бахмацького району) Ростислав Мартинюк вважає Полтавщину та Чернігівщину Хартлендом, основою українського материка, на якому і "заварюються" всі основні українські процеси. Тому і представлення цієї книги в Києві, Сумах та Чернігові є символічним. Сім років Ростислав прожив серед росіян і частково, як сам зізнається, піддався був впливу "русского міра". Тепер же, завдяки війні Московії з Україною, всі українці в більшій чи меншій мірі позбуваються ілюзій "русского міра".

Голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний зі своєї книги "В осім барку" зачитав кілька цитат російських авторів, які підтверджують: Росія уже тріщить і скоро почне розсипатися. Скажімо, відомий російський письменник Захар Прілєпін ще два роки тому давав Росії життя 10 років. війна ж прискорила всі процеси...

Читайте Юрія Липу - і "Розподіл Росії", і його концепцію Балто- Чорноморського Союзу!



Теги:чернігівська Просвіта, Сепаратизм, Мєндєлєєв, Захар Прілєпін, віктор Рог, Розподіл Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar