реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Прокуратура знову повертається до розгону чернігівського євромайдану

Прокуратура Чернігівської області добиватиметься розгляду судом «майданівських справ» по суті, - повідомляє прес- служба цієї установи.

На даний час готується апеляційна скарга на нове, від 24 липня, рішення Деснянського районного суду м. Чернігова про повернення обвинувального акта щодо посадовця державної виконавчої служби, який підозрюється у незаконних діях відносно учасників чернігівського «Євромайдану».

Прокуратура вважає дане рішення про повернення обвинувального акта необґрунтованим. А саме, що названі судом підстави не є такими, що унеможливлюють призначення кримінального провадження до судового розгляду.

Як вже повідомлялося раніше, перше рішення суду про повернення цього обвинувального акта вже було скасоване в апеляційному порядку.

Довідково:

Йдеться про одне з трьох направлених до суду кримінальних проваджень щодо незаконної протидії мирним зібранням у м. Чернігові в 2013-2014 роках. У ньому обвинуваченим є посадовець виконавчої служби — заступник начальника Центрального відділу державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції.

Досудовим розслідуванням встановлено, що він у якості керівника виконавчої групи організував, контролював та сприяв проведенню залученими до виконавчих дій працівниками комунального підприємства незаконного демонтажу та вивозу приватного майна мітингарів.

При цьому він достовірно знав, що судового рішення про знесення установлених у сквері ім. М. Попудренка малих архітектурних форм і звуковідтворюючої апаратури не приймалися та виконання постанови Чернігівського окружного адміністративного суду від 23.11.2013 повинно полягати лише в оголошенні учасникам мирного зібрання його резолютивної частини.

Відповідно до ч. 4 ст. 75 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець під час виконання рішення про заборону вчиняти певні дії або про утримання від вчинення певних дій доводить до відома боржника резолютивну частину такого рішення, про що складає відповідний акт. Після складення акта виноситься постанова про закінчення виконавчого провадження.



Теги:прокуратура Чернігівської області, виконавче провадження, Деснянський суд, євромайдан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar