реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Польща відновлює розслідування загибелі літака в Росії

В авіакатастрофі польського президентського лайнера під Смоленськом у 2010 році загинули 96 людей - вісім членів екіпажу та 88 пасажирів, у тому числі президент Польщі Лех Качиньський, його дружина і частина керівництва країни. Практично все вище керівництво Польщі загинуло там - вони летіли вшанувати своїх попередників, знищених радянським сталінським режимом.

Аварію списали на туман, хоча чітко лунали звинувачення на адресу Росії, адже були докази, що вцілилих людей вбивали на місці катастрофи. Росія все заперечувала, а Польща не наважувалася настоювати на своєму.

Тому тільки тепер, після нападу Росії на Україну, розслідування авіакатастрофи під Смоленськом вирішено продовжено на півроку. Про це заявив представник головної воєнної прокуратури Польщі Януш Вуйчик, пише Polskatimes.

"На наступні півроку - до квітня 2015 року - було продовжено розслідування авіакатастрофи під Смоленськом", - сказав він.

За його словами, незважаючи на проведення в ході цього процесу ряду процесуальних дій, їм "не вдалося завершити розслідування в раніше встановлені терміни".

Загиблий президент Польщі Лєх Качинський відзначався антиросійською налаштованістю.



Теги:Катинь, загибель літака, Смоленськ, КАЧИНСЬКИЙ, агресія Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar