реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Плагіат несумісний зі званням журналіста

Як думаєш, читачу, що привласнила керівниця корюківської газети «Маяк»? Не відгадаєш з першого разу, тому що на подібне раніше не зважувалися редактори всенької Сіверщини. У них – ну, зовсім нема винахідливості газетярської, реально професійної, не вистачає й жилки простонародної, нема й талантів до чорної свободи дій.

Бракує й нахабства у трьох десятків редакторів , які працюють у газетах Чернігівщини. От тільки у редакторки з Корюківської газети Гайової оці усі-всенькі таланти, здається, є, сказав би незабутній гуморист Павло Глазовий.

Судіть самі і читайте. Отож Ірині Гайовій, можливо, захотілося слави, а може, блисконути - подивіться, мовляв, як я можу за літературними і журналістськими мірками писати довершено та красиво.

Набравшись отого нахаб…. , таємно викрала статтю в тернопільського видання «Наш День», зокрема у Оксани Кишканюк. З-поміж інших матеріалів, уміщених у інтернет газеті, відшукала найкращий, емоційний, написаний вправною рукою, професійно відредагований.

Хутка редакторка змінила частину статті - вступну частину твору, і робить таке, сказати б, маскування викраденої роботи. Тобто газетярка повністю змінює заголовок статті тернопільської журналістки Оксани Кишканюк «Але я тобі пробачаю…» на розповідний - « Через свою пихатість ледь не втратила чоловіка » та присвоює матеріалу своє авторство - «Ірина Гайова»

Далі - повний плагіат твору , у якому не бачимо ніякісіньких змін у головному тексті, дописів, нових абзаців, як це й роблять ласі до викрадання і привласнення журналістських статей. Поцуплену роботу редакторка ставить на одинадцяту сторінку «Маяка» ( №37 від 9 вересня 2021р.).

В усі періоди існування газетярської справи викрадачів чужих статей , зокрема відвертого плагіату, карали, аж до звільнення з видання, оскільки хитрі до легкої наживи завдавали клопоту часописам, тягнули їх донизу, додавали мінусового рейтингу. Вважаємо, жорстке покарання має понести і редакторка з Корюківки.

На засіданні Чернігівського обласного відділення Національної спілки журналістів України голова Олександр Назаренко повинен розглянути негідний вчинок редакторки з Корюківки , позбавити її членства в НСЖУ, тому що у Кодексі етики українського журналіста зазначено, що « у документі - основні морально-етичні орієнтири, яких журналіст має дотримуватися при виконанні своїх професійних обов'язків, а плагіат несумісний зі званням журналіста»

Олександр ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ

Від редакції.
Ми обов'язково розмістимо позицію Ірини Гайової, якщо вона надійде.



Теги:Ірина Гайова, НСЖУ, Корюківка, Олександр Назаренко, плагіат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar