реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Патріарх Філарет: "Не нарікайте на час. Любіть людей!"

Вперше у Чернігові відзначалося саме як загальноцерковне свято -- день пам'яті преподобного ігумена Меркурія Бригинського. Воно встановлене в день святої великомучениці Катерини, якій посвячений кафедральний собор УПЦ Київського патріархату. Тож розділити радість свята прибув Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Патріарха зустріли на вході на алею, по пелюстаках троянд, які сипали під ноги маленькі дівчата, Патріарх пройшов між шеренгами вірних та міліції, яка на всяк випадок чергувала проти можливих провокацій засадників московської церкви, що живуть у брудних наметах під українським храмом.

Патріарха на вході в Катерининську церкву пишним короваєм та власним віршем привітала художній керівник капели бандуристів імені Остапа Вересая Раїса Борщ.

Літургію з Патріархом співслужили архієпископи -- Рівненський і Острозький Іларіон, Переяслав- Хмельницький і Бориспільський Єпіфаній, Полтавський і Кременчуцький Федір, Чернігівський і Ніжинський Євстратій. Була велика кількість священиків та переповнений храм вірян.

У проповіді Патріарх наголосив на прикладі святих Катерини та Меркурія, що жили в зовсім різні часи, що немає поганого часу -- треба у всі часи залишатися християнами. А для цього щонайперше -- любити людей. тих, з якими зводить життя.

Патріарх очолив хресний хід навколо храму, дав інтерв'ю пресі, благословив козацький куліш.

В обласній державній адміністрації Патріарха прийняв голова Володимир Хоменко. У розмові взяли участь голова обласної ради Анатолій Мельник, чернігівський міський голова Олександр Соколов, архієпископи Іларіон та Євстратій.
Ікона святого Меркурія у два ряди увішана хрестиками, обручками та іншими коштовностями -- так зцілені по молитвах до нього люди дякують. А коли Патріарх уже збирався сідати в автомобіль, благочинний Срібнянського району отець Леонід підвів до нього хлопчика зі шрамами на голові:" Лікарі його вже списали і тільки по молитвах до святого Меркурія хлопчик вижив". Рука святійшого Патріарха накрила рани на голові хлопчика.



Теги:патріарх Філарет, Чернігівська єпархія, Катерининська церква, Меркурій Бригинський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar