реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Орендою розбиралася прокуратура

За ініціативи прокуратури бюджет Козелецького району поповнився майже на 85 тис. грн

За принципової та активної позиції органів прокуратури області рішенням господарського суду від 10.12.2014 стягнуто з приватного підприємства борг за використання в Козелецькому районі об’єктів комунальної власності у сумі понад 84 тис. грн.

Підставою для представництва у суді інтересів територіальної громади стало неналежне виконання відповідачем взятих на себе договірних зобов’язань.

Згідно умов договору, суб’єкт господарювання взяв на себе обов’язок сплачувати орендну плату в розмірі, установленому Методикою розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад. Але кошти за використання об’єкту оренди надходили лише в розмірі, визначеному орендарем на власний розсуд. Від внесення змін до договору щодо фіксування ставки орендної плати згідно вимог нормативу підприємство ухилялося.

Здійснивши відповідну перевірку, прокурор району звернувся до господарського суду з позовною заявою в інтересах територіальної громади.

***
Від початку року за позовами прокурора на користь територіальних громад області стягнуто понад 650 тис. грн. заборгованості за використання комунального майна.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Теги:прокуратура Чернігівської області, комунальне майно, Козелець, оренда


Читайте також



Коментарі (0)
avatar