реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Олег Калиняк: "Медицина обгурилася!"

На прес- конференції у прес- клубі "Просвіта" "Сільська медицина: оптимізація чи ліквідація?" лікарі з Бахмаччини розповіли як зупинили рішення Бахмацької районної ради, яким готувалося закриття Дмитрівської та Рубанської лікарень, ряду фельдшерсько- акушерських пунктів.

Микола Шимко, лікар Бахмацького протитуберкульозного диспансеру, депутат обласної ради:" Це не медична реформа, це експеримент, вірьовка для селян. У Чернігові смертність у 7 разів, а в райцентрах у 5 разів менша, ніж у селах. Тепер же хочуть ще й закрити ту систему медицини, яка жевріє".

Олег Калиняк, лікар Рубанківської дільничної лікарні, голова районного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка: "Система медицини склалася десятиліттями, Ламати її -- ламати здоров'я селян. Нашу лікарню хочуть перетворити в паліативне відділення, де лежатимуть важкохворі. А зробити аналіз, вирізати фурункул чи пролікувати застуду треба буде їхати в райцентр".

Приклад медичної реформ, за якою, як обіцяла влада, карета швидкої медичної допомоги приїжджатиме за 20 хвилин у будь-яке село навів лікар Олег Калиняк: "У нас були пологи. Автомобіль приїхав з Дмитрівки за півгодини, але до Ніжина (бо в Бахмачі пологове віддлення було закрите на ремонт) стареньким уазиком добиралися три години. Пологи були передчасні, плід став горизонтально і кесаревим розтином врятували матір і дитину. Але три години вона мучилася".

Детальніше про прес-конференцію читайте в наступному числі "Сіверщини".



Теги:Просвіта, прес- клуб Просвіта, Бахмач, медична реформа, Чернігів


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
а хіба нашій владі є діло до того, що прості люди можуть без медичного обслуговування залишитись? ні! ви подивіться Богатирьова усім в очі бреше про покращення реформування та новостворені амбулаторії! залишається тільки на червоних сподіватись, що восени таки добьються відміни, бо тоді будемо, як у середньовіччі до знахарів ходити!
avatar