реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Обережно: Віктор Федорович!

«Сіверщина» вже не раз писала про оборудки Віктора Демшевського — керівника «Чернігівоблбуду», колишнього комуніста і депутата міської ради. І про приватизацію земельної ділянки саду чернігівської школи № 16, і про виселення людей з гуртожитку, і про його активну боротьбу проти української церкви — за московську.

Тепер же нами навпроти будинку, де проживає В.Демшевський, у селі Боромики Чернігівського району виявлено капітальну споруду водозабору з Десни, який веде до садиби цього яскравого пана. Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством будь-яке приватне будівництво на відстані 100 метрів від берега великої річки заборонене. А тут водичка качається з Десни мо’ в басейн, де плаває олігарх місцевого розливу з рибками…

І споруда — це не якийсь насосик для поливу городу. Це — серйозний куб із бетонних блоків, із пристроєм для лебідки…
«Сіверщина» звернулася з інформаційними запитами до обласної державної адміністрації, до обласної прокуратури з проханням повідомити, хто і на якій підставі надав дозволи на встановлення водозабору.

Заступник голови обласної державної адміністрації – керівник апарату Микола Стрілець: «Повідомляємо, що облдержадміністрація дозволів на здійснення водозабору з річки Десна гр. В.Демшевським у селі Боромики Чернігівського району не видавала».

В.о. начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів В.Чудік: «Громадянин В.Демшевський за погодженням клопотання щодо отримання дозволу на спеціальне водокористування до Деснянського БУВР не звертався. Проекти землеустрою щодо відведення земельної ділянки водного фонду (100 м прибережної захисної смуги р. Десна)… на території Боромиківської сільської ради Чернігівського району на розгляд та погодження Деснянському БУВР не надавалися. …Будь-які дозвільні документи… не видавалися».

Василь ЧЕПУРНИЙ

Детальніше читайте в газеті "Сіверщина" за 17 січня 2013 року.



Теги:Чернігівська ОДА, Демшевський, незаконне будівництво, Десна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar