реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Новорічна анкета: торжества убогих не буде - Анатолій Покришень

На питання новорічної анкети нашого сайту відповідає завідувач постановочної частини Чернігівського народного хору, поет і бард Анатолій Покришень.

1) Яким був 2014 рік для України?

- Для мене ударом стало те, що не піймали Януковича і нікого з його одіозного оточення. Я завжди знав, що наш ворог - Росія, але ніколи не думав, що вона нападе на нас. Бо навіть сержантів учать: головне не напасти, а утримати територію. Древні китайці ще учили: зніми шапку на чужій землі і запитай чим можеш допомогти людям. Німці в Острі носили портрет Шевченка зі словами "На стон України орли прилетіли" і баби з ближіх сіл бігли дивитися. А москалі прийшли до нас війною і навіть не думали, що населення їх не підтримає...

Чому ніхто з наших дипломованих істориків, яких стільки, що хоч греблю гати, не розкажуть по радіо і телебаченню: Новоросія ніякого відношення ні до Росії, ні до Донбасу не має. По-перше, Новоросію придумали, щоб заселити у херсонські степи іноземців - німців, сербів... По-друге, Донбас - історично Дике Поле.

Я боявся минулого року, щоб наші в Криму не відкрили вогонь, бо нічим було воювати.

"Свобода" виявилась нікчемною: нікого не покарала за фальсифікації на виборах і поставила Гепрокурором Махніцького, який хату собі встиг отримати, а нічого корисного для України зробити не встиг. Я радий, що цього разу за "Свободу" не голосував.

2014 року я згадав, що українці - хороші воїни. Радянська армія через те й вигравала, що там було багато українців. А тепер буряти, якути, ерзя, мокша (під назвою росіян) показують, що навіть елітні війська нічого не можуть зробити проти наших пацанів.

2) Що рік значив особисто для Вас?

-- Особисто знаю полковників- кагебістів, які від України отримують пенсію більшу, ніж полковники військові, і ненавидять Україну. А пенсію більше через те, що від часів Гершеля Ягоди знищувати свій народ вважалося більш почесним, ніж його захищати.

Зате коли я пішов записуватися у військкомат - був приємно вражений скільки прийшло чоловіків, готових воювати за Україну. Приємно вразили волонтери і неприємно чиновники з міністерства оборони, з яких нікого не розжалували і не посадили. Досі за Майдан ніхто не сів - хай генпрокурор запитає на вулиці і школярів і ті знають хто стріляв.

3) Ваш прогноз на 2015 рік?

-- Торжества убогих не буде! Дуже багатьох жде Гаага - он і в Сербії ніхто не вірив, що її героїв посадять... А Донбас мені нагадує Сербську Країну: нам требе провести референдум і всіх донбасян, хто проти України, виселити в Росію. Як заселявся Донбас у 30-і роки? На місце виморених українців завезли непотріб з Росії.Бо там була некваліфікована робота.

Я бачив як заселяли Крим. У моєму Конотопі висіли плакати: тітка з цицьками і підносом, на якому виноград та фрукти. Я малим питав у дорослих: якщо там, у Криму, так гарно жить - чого ж там людей нема? Ніхто не міг відповісти... А тоді з Росії поїхали переселенці. З гармошками, піснями. У нас зупинилися на добу - п'яні були, обпльовані, покрали все, що змогли, дерева навіть поламали... А через рік стали тікать - тук-тук у двері, голодні і босі... Я в 73 році у Криму ще бачив, як москалі гвіздка не вбили, а жили в татарських хатах. Тож із Кримом прогнозувати важко щось добре, бо там багато москалів.

Питав Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:окупація Криму, Українська армія, новорічна анкета


Читайте також



Коментарі (0)
avatar