реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Нема чого швендяти великовантажним автомобілям!

Необхідно передбачити відповідальність посадових осіб, відповідальних за технічний стан, експлуатацію транспортних засобів, фахівців із безпеки перевезення небезпечних вантажів. Відповідальним повинен бути той, хто дав команду або свідомо дозволив перевантажити автомобіль, а не лише один водій чи фізична особа-підприємець.

Про це 5 листопада 2013 року заявив народний депутат України від ВО «Свобода» Андрій Міщенко під час розгляду в парламенті проєкту закону №3067 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення контролю за безпекою автомобільних перевезень вантажів і відповідальності за порушення правил дорожнього руху»

«У народі кажуть: «В Україні асфальт на дорозі не валяється!». Щомісяця доведені до відчаю люди перекривають шляхи державного та міжнародного значення.

Крім традиційного розкрадання чиновниками державних коштів на ремонт доріг, значної шкоди дорожньому покриттю завдають безконтрольні перевезення великовагових та великогабаритних вантажів, особливо в літній період. Ухвалення законопроєкту покращить контроль за дотриманням стандартів і нормативів щодо габаритів і маси вантажів. Як наслідок – це зменшить руйнування дорожнього покриття, покращить рівень безпеки на автомобільних дорогах», – наголосив Андрій Міщенко.

Водночас свободівець зауважив, що запропонований законопроєкт потребує суттєвого доопрацювання.

«Так, не передбачено відповідальности посадових осіб, відповідальних за технічний стан, експлуатацію транспортних засобів, фахівців із безпеки перевезення небезпечних вантажів. Відповідальним повинен бути той, хто дав команду або свідомо дозволив перевантажити автомобіль, а не лише один водій чи фізична особа-підприємець», – зазначив народний депутат.

«Законопроєкт визначає механізм контролю вагових та габаритних параметрів транспортних засобів. Для цього запропоновано здійснювати зважування й вимірювання без зупинки автомобіля. Такі спеціяльні пристрої обов’язково слід сертифікувати та встановлювати виключно за б’юджетні кошти. Позиція закупівлі та встановлення необхідного обладнання за рахунок позаб’юджетних коштів є неприйнятною та корупційною», – наголосив свободівець.

Парламентар наголосив, що фракція ВО «Свобода» вважає за необхідне доопрацювати законопроєкт до другого читання, а в першому читанні буде підтримувати його ухвалення.

Зауважимо, що депутати затвердили законодавчу ініціативу в першому читанні.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»



Теги:дороги, свобода, законопроекти, Андрій Міщенко


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Невже й свободівці про відповідальність посадовців заговорили? Навіть не віриться, але просто вкрасти ідею у лівих та озвучити її в парламенті замало, необхідно ще й добитись прийняття відповідного законопроекту
avatar