реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Не всі в Росії проти нас: погляд із прикордоння

Наслідком кремлівсько - путінської пропаганди стало масове непорозуміння між численними родинами, що живуть по різні боки українського та російського кордону.

Майже кожен з українців, хто має друзів чи родичів у Росії, може навести власний приклад на підтвердження даної теми. Навіть ті, у кого в паспорті зазначена національність українець, хто народився і виріс в Україні, а потім переїхав до Російської Федерації, виявився безсилим і неспроможним перед багаторічною, ціленаправленою проти незалежності України пропагандою.

Доходить до абсурду, коли з Брянська чи Воронежа нам розказують «правду» про те, що у нас відбувається і звідти вчать нас, як нам жити і що робити. Як це робить Путін, називаючи нас бендерівцями та новоросами.

Але... На другий день Пасхи вирішив привітати свого давнього друга - росіянина зі Стародуба Брянської області (50 км. від Семенівки). Знайомі ми з ним і дружимо вже більше п’ятнадцяти років. Раніше по дорозі часто відвідували один одного, вітали зі святами.

Взагалі прикордонні райони мають тісні зв’язки. Стародубці, наприклад, завжди їздили до Семенівки за продуктами, одягом, лікувати зуби, а семенівці в основному за дизпаливом та бензином і тим самим економічно райони підтримували один одного. Зараз по базарних днях не видно автівок з російською реєстрацією. Семенівці також майже перестали їздити до російських районів, бо на кордоні треба простоювати по декілька годин.

Останній раз мій російський товариш телефонував мені в двадцятих числах січня. Хвилювався за нас, але поговорити толком не вдалося, бо я якраз був в цей момент на київському Майдані.

Після взаємного пасхального привітання він запитує:
- Як ви ?
Відповідаю:
- Тримаємось.
- Що у вас відбувається? У нас таке показують по телебаченню…
- Війна. Але російське телебачення показує неправду.
- Ну, мій племінник з Донецької області теж так казав, коли місяць тому їхав на заробітки до Москви. Та нічого, я думаю що у вас буде все гаразд .

Далі я в нього запитую, чи знає він, що під Клімово (сусідній район) відновлена територія воєнного аеродрому і там дислокується чисельний склад російських військових та бронетехніки. Він відповідає, що дійсно про це знає. Я йому кажу, жартуючи, що коли через Стародуб на Семенівку поїдуть танки, то щоб він хоча б попередив. У відповідь він розсміявся та відповів:

- Я думаю, що цього ніколи не буде, бо за Україною стоїть увесь Світ!

Я був приємно вражений тим, що є люди в Росії, які, не дивлячись на потужну пропаганду російських державних телеканалів, розуміють, що насправді відбувається між Російською Федерацією та Україною та хвилюються і підтримують нас.

На закінчення ми ще раз привітали родини один одного зі святом Пасхи, побажали скорої зустрічі, заочно обійнялись і потиснули руки.

Павло БОНДАРЕНКО,
депутат Семенівської районної ради.



Теги:Україна - Росія, російська окупація, Стародуб, прикордоння, Семенівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar