реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Нащо регіоналам Америка?

Відомий журналіст "Української правди" Сергій Лещенко впевнений, що міністр внутрішніх справ України Захарченко ВЖЕ внесений у список нев'їзних у США. Просто їх закон забороняє це розголошувати завчасно.Українська правда

Сергій Лещенко пише: "Розмови про те, що регіоналам не потрібна Америка, є неправдою. Клюєв-молодший минулого року щонайменше двічі здійснював візити у США. Заради особливого статусу тут він вибив собі посаду керівника групи дружби Верховної Ради з Конгресом США. Заради визнання у Америці він став спонсором грудневої конференції, організованої US-Ukraine Foundation. Заради промоушену "регіональних цінностей" за два останні роки заплатив 1,5 мільйони доларів американським лобістам.

Нев"їзний до Америки, інший регіонал Юрій Іванющенко найняв юридичну фірму, щоб та допомогла викрестити його з чорного списку. Не вдалося – Іванющенко зміг одноразово заїхати до Нью-Йорка на два дні по візі ООН, принизливо звітуючи в Держдеп про кожен свій крок на території США.

Щоб викреслити себе зі списку нев"їзних, союзник регіоналів Дмитро Фірташ зустрічається з кожним новим послом США та пояснює про свої стосунки з Сєвою Могилевичем, про що вони звітують у депешах до Вашингтона, які згодом спливають на Вікілікс.

Десять років тому через відверті порушення прав людини напередодні виборів з боку Банкової показово був позбавлений американської візи найближчий соратник Віктора Медведчука Григорій Суркіс. Джерела розповідають, що він прилетів до Америки і був не допущений на територію держави. Перед цим Суркіс наймав лобістів з компанії АРКО, щоб сподобатися американській аудиторії – райтери писали для американської аудиторії від його імені статті про активну діяльність Суркіса у єврейській громаді Києва.

Рінат Ахметов не може отримати американську візу попри те, що придбав вугільне підприємство на території США. Його юристи уважно відслідковують будь-які негативні публікації про нього на заході, а для відбілювання репутації клієнта найняли сумновідому в Україні компанію Kroll, яка мала довести відсутність кримінального минулого. Адвокати Ахметова з компанії Akin Gump не цураються навіть ходити у Вашингтоні до грантових організацій з вимогою припинити фінансування незалежних українських медіа, які публікують невигідну Ахметову версію його біографії.

Якби Америка не була потрібна регіоналам, тут би не жила родина голови бюджетного комітету парламенту Євгена Геллера – ключової фігури в фінансових справах Партії регіонів та менеджера Ахметова на бюджетних потоках країни. Прізвище Геллера дедалі частіше лунає у Вашингтоні як людини, що використовує для своєї родини переваги Америки, але у себе на батьківщині не поважає демократичні цінності, що сповідують США.

Аби Америка не була важливою для Партії регіонів, тут би не мешкали доньки депутата-регіонала та радника Азарова Андрія Деркача – того самого, який розстався з Володимиром Сівковичем за кілька годин до розгону Майдану 30 листопада. Або тут би не мешкала родина регіонала-баскетболіста Олександра Волкова. Або багатьох інших регіоналів, деякі з яких – як Олександр Пресман – навіть мають американське громадянство".



Теги:Геллер, Пресман, Фірташ, Суркіс, оточення Януковича, Україна - США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar