реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Наповнення бюджету м. Ніжина за 2012 рік

Депутату Ніжинської міської ради Багрінцеву Максиму надійшла відповідь на депутатське звернення від начальника Ніжинської податкової інспекції. Депутат міської ради Багрінцев запитував, які показники наповнення бюджету м. Ніжина у Ніжинської податковій інспекції були за 2012 рік.

Начальник Ніжинської ОДПІ Сергій Осадчий відмітив, що надходження до бюджету м. Ніжина в 2012 році позитивне, як по доходах місцевого та й до державного бюджету.

Державний бюджет поповнився майже на 154,8 млн.грн., що на 5,6 млн грн. більше 2011 року. Найбільші темпи росту надходжень забезпечено по податку на додану вартість, питома вага якого складає 68 % в структурі надходжень державного бюджету: мобілізовано майже 36 млн.грн., що більше ніж у 2011році на 5,8 млн.грн.

До місцевого бюджету мобілізовано 52,4 млн.грн. податків та зборів, що на 29,9 млн.грн. більше ніж у 2011 році. Основний бюджетоформуючий платіж до місцевого бюджету - податок на доходи фізичних осіб: надійшло більше 15 млн.грн., що більше минулорічних надходжень на 9,3 млн.грн.

Олександр РОЗИНСЬКИЙ



Теги:податки і збори, Багрінцев, бюджет міста, Ніжин


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Соромно за рівень газети, коли основним дописувачем по Ніжину є Багрінцев- політичний "бомж".
avatar
2
Кими тоді є інші депутати міськради, спасибі хоч такому. Але до статистики, яка без аналізу гола. Спробую спрогнозувати. Держбюджет міг зрости тільки за рахунок вимивання обігових коштів підприємств та збільшення податкового навантаження на легальний бізнес. Адже нових виробничих потужностей в адекватних податковій статистиці розмірах не з'явилося. У цьому році конфіскація обігових коштів ще зросте завдяки новій авансовій сплаті податку на прибуток. Те ж саме і по міському бюджету: з одного боку підвищення зарплат у бюджетній сфері автоматично збільшує ПДФО, так само зросло фіскальне навантаження на ФОП. Тим часом дірки у наповненні міського бюджету виявляються все нові і нові. Найкращий спосіб розкрадати бюджет - не наповнювати його за умов "непомічання" цього з боку влади і контролюючих органів. Місцеві депутати себе до таких контролерів чомусь  не відносять.
avatar