реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Можете одружитися за добу!

Відсьогодні в Чернігові розпочинається реалізація пілотного проекту Міністерства юстиції України «Шлюб за добу».

Як повідомила прес- служба міської ради, в рамках цього проекту чернігівці мають можливість протягом однієї доби подати заяву - і стати чоловіком та дружиною. Втілюватиметься проект на базі КП «Міський Палац культури».

Всі бажаючі можуть подати заявки та отримати детальну інформацію за телефоном (0462) 970-837 (з 9.00 до 18.00) або написати листа на електронну адресу [email protected].

Довідково.

Пілотний проект «Шлюб за добу» стартував з 29 липня 2016 року в м. Сєвєродонецьку. Наразі він реалізується у найбільш популярних туристичних містах України - Києві, Львові, Одесі, Херсоні та на територіях, наближених до зони проведення антитерористичної операції - у містах Маріуполі та Сєвєродонецьку. Крім того, Уряд розширив пілотний проект із запровадження спрощеної процедури реєстрації шлюбу на нові міста: Вінницю, Дніпро, Луцьк, Миколаїв, Кам'янець-Подільський, Рівне, Житомир та Харків.

Пілотний проект щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем було запроваджено розпорядженням Кабінету Міністрів № 502 від 13 липня 2016 року з метою апробації європейських стандартів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану. Послугою щодо спрощення реєстрації шлюбу в регіонах вже скористалося більш ніж три тисячі пар. Поширення цього пілотного проекту на територію інших регіонів України надасть змогу максимально наблизити цю адмінпослугу до населення, створивши при цьому максимально зручні умови для реалізації громадянами права на шлюб. Спрощена процедура державної реєстрації шлюбу дозволить оцінити доцільність внесення відповідних змін у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.



Теги:пілотний проект, Чернігівська міська рада, одружитися за добу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar