реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Москва вигукує "Банду - геть!" і співає Гімн України

Путіна б'ють жахи - Майдан відлунюється у білокам'яній.

На суді учасників "Болотної справи" (для українців, що не слідкують за подіями в сусідній державі, пояснюю - путінці заґратували масу людей, які мирно протестували на Болотній площі Москви) зібралися біля тисячі москвичів. Для терорирозованої владою столиці - це немало. Адже в Росії просто заборонені несанкціоновані зібрання.

Доступ до суду, де проходив процес, був заблокований - більше ніж на 100 метрів підійти було не можна. На відкритий, нагадую, процес!Омонівці кидалися в юрбу, валячи людей на асфальт, і за підказками координатора з верху кабіни автозака вихоплювали тих, хто тримав плакати. Навіть людина, що тримала російський прапор, заарештували. Мітинг випустив у небо кульки із закликами свободи заарештованим.

Заарештовано біля 200 людей, в тому числі академіка Російської академії наук, математика Васільєва, журналістів, режисера Бардіна. Апофеохом стало затримання юнака з прапором Південної Кореї. Його, щоправда, відпутсили, але прапор не віддали...

Під час затримань люди скандували "Банду - геть!". Один російський блогер іронічно написав - певно, росіяни думають, що це таке магічне українське закляття, від якого падає влада...

Учасників "Болотної справи" засудили від двох до чотирьох років, хоча вони фактично перебувають в ув'язненні уже з позаминулого літа.

...В автозаку дехто тримав українські прапорці. Омонівців називали тітушками, а ті цікавились - що то значить. Дехто заспівував Гімн України.

Привид Майдану жахає режим Путіна. Він просто забув, що Москва була біля кордонів Чернігівського князівства. А з 1 березня у Москву з Чернігова відкривають прямі автобусні маршрути.

Василь ЧЕПУРНИЙ
До речі. Білокам'яною Москва стала називатися завдяки чернігівцю -- внук чернігівського боярина Бяконта, митрополит Алєксєй зцілив ханшу Тайдуллу від хвороби очей. В знак подяки вона подарувала митрополиту свою конюшню, стіни якої були з білого каменя. Митрополит збудував з них Чудов монастир. таким робом Москва стала "білокам'яною".



Теги:болотна справа, москва, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar