реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Міського голову звинувачують у криміналі

Депутат Чернігівської міської ради Олександр Мельник 6 липня подав до правоохоронних органів заяву про вчинення кримінального правопорушення Чернігівським міським головою Олександром Соколовим.

Про це депутат повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці - пише сайт ПіК.

За словами Мельника, Соколов, як посадова особа, вчинив службову недбалість - своєчасно не скликав сесію міськради, чим порушив права городян. Зазначимо, що скликати сесію – персональний обов’язок міського голови.

На думку Мельника, мер навмисно не скликав сесію, щоб не розглядалося питання про його відставку, проект якого депутат подав ще 23 червня.

Нагадаємо, що згідно проекту рішення «Про недовіру міському голові», причинами звільнити Олександра Соколова, на думку Мельника, є такі: допущення екологічної катастрофи – знищення річки Стрижень шляхом протиправної зміни русла та навмисного зниження рівня води, допущення захоплення частини урочища «Ялівщина» та непрозоре виділення земельних ділянок. Окрім цього, незабезпечення збереження майна містян (знищення спортзалу у колегіумі №11 та розграбування комплексу будівель Міської станції швидкої допомоги) та неефективне використання цілісних майнових комплексів «Чернігівська ТЕЦ» та «Облтеплокомуненерго».

Також, на думку Мельника, міський голова не виконує вимоги закону стосовно щорічного звіту перед громадою, навмисно приховує інформацію та документи, що є порушенням закону «Про доступ до публічної інформації», а також, неефективно використовує кошти громади.

В той же час, сам Мельник балотується по округу 205, і цей крок може бути елементом його піару перед виборами. Про серйозність його боротьби з міським головою можна сумніватися, подивившись на місце роботи Мельника - заступник директора комунального підприємства "Будинок книги".



Теги:Стрижень, Чернігівська ТЕЦ, Олександр Соколов, Ялівщина, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar