реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Міліція - прокуратура, 9-2. Фотозвіт

Спорт з давніх давен, ще з часів стародавніх греків - основоположників Олімпійських ігор, був не тільки видовищем, але й способом вирішення суперечок. Ще з тих прадавніх часів на період проведення Олімпійських ігор припинялися навіть військові дії. В нашу епоху новітньої історії за часів холодної війни між Радянським Союзом і Сполученими Штатами Олімпійські ігри вважалися символом миру і шляхом до порозуміння та вирішення навіть деяких політичних питань. То ж і нині в ХХІ столітті змагання зближують, сприяють формуванню дружніх стосунків.
30 вересня на центральному стадіоні м. Чернігова вперше за роки незалежності відбулася товариська зустріч з футболу між збірними командами УМВС та прокуратури області. Ініціатором зустрічі виступило керівництво обох відомств. На матчі були присутніми начальник УМВС та його заступники, керівництво міського відділу міліції, прокурор Чернігівської області державний радник юстиції ІІІ-го класу Сергій Мірошниченко. А також гру прийшли подивитися близько двох тисяч вболівальників з обох сторін та журналісти регіональних ЗМІ. Перед поєдинком з вступним словом до присутніх звернувся начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Іван Катеринчук. В своїй промові очільник обласної міліції, зокрема, зазначив, що ця подія є знаковою в стосунках між двома силовими відомствами, адже досі їхні співробітники спілкувалися лише суто в діловому режимі. І немає різниці хто сьогодні переможе хто програє адже це спорт, але головне, що початок таким змаганням покладено і він сподівається, що в подальшому вони стануть доброю традицією.
Команди-учасниці складалися з представників як обласного апарату так і районних підрозділів УМВС та прокуратури області.
Сама гра видалася видовищною та безкомпромісною. Боротьба точилася на кожному клаптику поля і жодна зі сторін не бажала поступатися суперникові. Рахунок на 12-й хвилині відкрив гравець команди УМВС Віталій ФЕДОРЕЦЬ № 9, оперуповноважений Прилуцького міськвідділу міліції;
Але суперники з прокуратури зовсім не бажали миритися з таким станом речей і вже за дві хвилини відігралися. Команда УМВС захопившись масованою атакою, проґавила нападника прокуратури, який вийшов віч-на-віч з голкіпером синьо-червоних та точно поклав м’яч в лівий від воротаря кут воріт.
Далі гра ставала дедалі жорсткішою, але все залишалося в рамках правил та й суддя чітко стежив за порядком на полі. До перерви гравцям команди УМВС ще чотири рази вдалося примусити прокуратуру починати з центра поля, але після перерви гра дещо вирівнялася. Гравці збірної прокуратури області почали все частіше «гостювати» у карному майданчику міліціонерів. Та, як це прикро буває в футболі, захопившись атакою, вони знову пропускали. Володимир Тимошенко, Максим Бібік, Дмитро Тарасенко та Віталій Пузанов доводять рахунок до 9:1.
До речі найяскравіший епізод 2-го тайму — десятий номер збірної УМВС Максим Бібік підхопивши м’яча в центрі поля, сам один, обіграв весь (!) захист команди-суперника (4 гравці) та, вклавши на газон воротаря, послав шкіряну кулю в порожні ворота.
І все ж таки під завісу матчу старання нападників збірної прокуратури увінчалися успіхом. В одній з масованих атак на ворота УМВС захиснику нічого не залишалося як тільки перервати політ м’яча рукою. Суддя не задумуючись вказав на 11-метрову позначку. Удар Андрія Шахова був невідворотним — 9 : 2 Загалом, рахунок на табло цілком відобразив співвідношення сил на ігровому полі. Але, як доказ того, що матч таки дійсно був товариський і спрямований як на популяризацію цієї «гри мільйонів» так і на зміцнення співробітництва між двома силовими відомствами, організаторами поєдинку були передбачені призи в кількох номінаціях. Крім кубка за перемогу, оргкомітет матчу визначав кращого бомбардира, кращого воротаря, кращого польового гравця та кращого вболівальника. Лауреатами цих нагород стали: кубок за перемогу з рук заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександра Шанойло отримав капітан команди УМВС Дмитро Тарасенко № 7, кращим голеадором матчу став гравець команди УМВС Віктор Пузанов № 6, який тричі «розписався» у воротах суперника, кращим польовим гравцем визнано нападника збірної прокуратури, автора одного з голів у ворота УМВС, Андрія Шахова № 17, серед голкіперів кращим визнано воротаря команди УМВС Олександра Жовнера № 12, і приз за кращу підтримку, як кращому вболівальнику, вручено завідувачці канцелярією прокуратури міста Чернігова Наталії Кемській.
Матч закінчився, але традиції, започатковані керівниками двох силових структур, залишаться і, думаю, будуть продовжені в майбутньому. Адже такі зустрічі сприяють активізації фізкультурно-оздоровчої роботи серед працівників як прокуратури, так і органів внутрішніх справ області, популяризації здорового способу життя, відродженню традицій любительського спорту в трудових колективах та залучення до регулярних занять фізичною культурою і спортом, зміцнення фізичної загартованості, здоров’я й підвищення працездатності тих, хто стоїть на сторожі законності і правопорядку в нашій області.

ВЗГ УМВС України в Чернігівській області
01.10.2009 р









Коментарі (0)
avatar