реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Менщина – район довгожителів

На православне свято Маковея менянка Любов Петухова відсвяткувала своє сторіччя. Родом вона з Молдови, а у Мені живе з 1953 року.
До затишної оселі Любові Миколаївни з привітаннями і подарунками завітали заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець, голова райдержадміністрації Анатолій Соломко, міський голова Мени Михайло Кадушко.
Микола Стрілець вручив ювілярці вітальну адресу та цінний подарунок від Президента України Віктора Януковича, побажав їй міцного здоров’я, щастя, благополуччя і всіляких гараздів..
Іменинниця з радістю зустрічала гостей і разом з учасниками художньої самодіяльності районного Будинку культури заспівала українську народну пісню.

Напередодні, своє 100-річчя відсвяткувала і Марія Пилипенко з смт. Макошине Менського району , яка на світ з’явилася 21 липня 1910 року, на релігійне свято Казанської Божої Матері у селі Сапонівка Борзнянського району, а з часом переїхала до Макошиного, куди її дочка вийшла заміж.

– Дочка ночує зі мною, доглядає, їсти носить, – каже бабуся. – Тільки нащо так довго жити? Мати моя 80 літ на світі прожила, батько – 93. А мені судилося довголіття, мабуть, через те, що я усе своє життя дотримуюся усіх постів, Бога ніколи не гнівила, по правді і честі жила. До церкви ходила причащатися, а тепер не здужаю вже, то батюшка приходить до мене додому. Ось і на іменини, в той день як я народилася, з вітанням і Божим благословенням навістив.

За інформацією газети «Наше слово»






Коментарі (0)
avatar