реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Лукаві! Не плутайте жертв з організаторами злочину!

З виступу на траурному заході біля П'ятницької церкви Чернігова на вшануванні жертв Голодомору

Голодомор офіційно визнано злочином. А кожен злочин має організатора, замовників і виконавців. Хто ж вони? І чому, якщо не на офіційному заході починаєш говорити про Голодомор, часто чути - мовляв, українці самі винні, бо сусіди доносили на сусідів, односельці приходили відбирати останнє зерно...

Це ж мене намагаються переконати, що два мої прадіди - Самійло Чепурний і Євсентій Ященко з Авдіївки нинішнього Сосницького району, самі винні, що голодні були, обездвижені і сиділи перед смертю на печі, звісивши ноги в ночви, підставлені моєю бабою Лисаветкою, а їх відповідно дочкою і невісткою. Бо в ті ночви з їх опухлих, порепаних ніг стікала сукровиця. Самі, виходить, вони винні, що відмовлялись від тої подоби їжі, яку готувала баба Лисаветка - відмовлялися, щоб вижили їх внуки, а мої батько і дядьки. Вони вижили, а мої прадіди - герої, бо своєю смертю врятували рід.

Це ж мене намагаються переконати, що то земляки- авдіївці самі винні, що у баби Лисаветки відібрали останній вузлик квасолі, яку вона заховала в люльку до мого, тоді маленького дядька Василя, і останню цибулю, яку вона сховала під гній в давно опустілий хлів. Та цибуля, до речі, так і зогнила в Макошино, на пристані. А мене намагаються переконати, що це самі українці надумалися відбирати в моєї баби ту цибулю і звозити її для зогниття у Макошино.

Лукаві!

Нагадаю, що українським судом за президентства Ющенка визнано в числі організаторів Голодомору 7 осіб і при всій політкоректності того списку - там тільки один українець, Влас Чубар. А решта - грузин Джугашвілі (бандитська кличка Сталін), поляк Косіор, два росіяни - Павєл Постишев і Вячеслав Молотов та два євреї - Лазар Каганович і Мендель Хатаєвич. Один українець!

Зрештою, якщо на стороні Третього Рейху воювали більше мільйона росіян - чомусь ніхто не каже, що росіяни самі винні у війні. Якщо в концтаборах євреї були капо і охоронцями - ніхто ж не каже, що євреї самі винні у знищенні євреїв. Якщо, зрештою, грузин Джугашвілі очолював усю репресивну систему СРСР - ніхто ж не звинувачує грузинський народ у репресіях. Чому ж ми, українці, повинні мучитися самокатуванням, накинутим нам зі сторони, якщо серед виконавців злочину були і українці?!

Але ж я нагадаю, що до 1953 року навіть компартію України очолювали неукраїнці. Років тридцять компартія України була за національним складом неукраїнською. Органи ЧК- ГПУ- НКВД також очолювали неукраїнці і майже не було їх у "тройках", що виносили смертні вироки.

А хто ж винен? Радянська влада, комуністична партія? Так, але не зовсім, адже на Нюрнберзькому трибуналі судили не просто нацизм, а конкретних його організаторів. І німецький народ досі платить за злочини своїх дідів і прадідів.

Якщо кажемо, що винен СРСР, то є єдина країна, яка проголосила себе правонаступницею - Росія. Вона й має відповісти за злочини Голодомору.

Так як і ми пам'ятаємо, що не були українцями всі ті кагановичі та хатаєвичі - всі ті комісари в кожаних тужурках, всі ті хаї в кожаних штанях, як називали жінку Щорса - вони були євреями. І чи ж дивно, що саме Росія та Ізраїль відмовляються визнати Голодомор геноцидом українського народу?

А ми й досі боїмося назвати організаторів вбивств мільйонів українців та піддаємося на переплутування виконавців з організаторами злочину.

... В цей день треба поплакати, і помолитися, але мусимо затямити: тільки тоді, коли ми, стиснувши кулаки і зуби, будемо готові замість свічок у вікнах виставити автомати і кулемети - тільки тоді переможемо ворога.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:чернігівська Просвіта, Авдіївка, Василь Чепурний, Голодомор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar