реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Любов на відстані

Я часто, в своєму колі просвітян, жартую на тему любові до України на відстані. Десь так з території Канади, або хоча б Польщі. Жити собі спокійно, як людина. Виховувати дітей. І на своєму ганку, піднімаючи кожного ранку прапор, любити Україну.

Ну, і звісно раз на рік офірувати певну суму грошей. Майже завжди все закінчується дискусією про правильність дій влади. Про збройні сили України. Про реформи. Про учасників бойових дій. Яких тем тільки не було?!
Хочу виділити три

Зброя

Проведене компанією "TNS-Україна" опитування щодо ідеї легалізації зброї для мене невтішні. 19% - за, 81 – проти. Єдиний позитивний момент із цього всього, наша північ 37,9 -за. І це на фоні війни з Російською Федерацією. Як може країна, яка воює, країна козаків - вільних і озброєних, бути проти зброї?!!. Так і хочеться сказати: «А якщо війна прийде на ваше подвір’я?. Чим будемо захищатись? Пальцем? Тільки пальцем навіть сала не вріжеш».

Як показали події на сході нашої країни, коли ворог працює по багатьох напрямках, зброя має бути під боком і ще невеликий возик боєприпасів. Але, слава Богу, легальну зброю можна купити і зараз. Дискусії точаться навколо дозволів на короткоствольну зброю, її приховане носіння. Та чи дозволяти автоматичну.

А тим часом на фронті кожного дня втрати. Статистика до якої всі звикли. Чи дійде це до людей?

Євро5

Вже декілька днів закон № 3251 в дії. Начебто депутатський корпус міркував про «покращення вже сьогодні», але, як завжди, не врахували українські реалі. А реалії такі. Для авто стандарту Євро 5 має бути і пальне певного стандарту. В іншому випадку двигун не буде працювати, а якщо і буде, то не довго. Як розповіли знаючі люди, які не один рік займаються продажем вживаних авто. Рекламні слогани певних заправних мереж виявились лише слоганами. І авто, які пригнали з Польщі під цей закон, вже потребують ремонту. Не забуваймо, що ринок пального в Україні один з найкорумпованіших.
Хотіли як краще, вийшло, як завжди!

Бізнес по- українськи.

Ще на початку передплатної кампанії на редакцію "Сіверщини" надходило багато скарг від людей про неможливість передплатити нашу газету. Мовляв, така газета не виходить, а про додаток до каталогу №7, де міститься інформація про «Сіверщину», не чули. Ми звернулись до дирекції "Укрпошти" і вважали, що цього вистачить. Але пройшов місяць і знову та ж проблема. Люди не можуть передплати газету. Поштарі не знаходять її.

До відома наших читачів: включення в каталоги 0 послуга не безкоштовна. Оплата за включення на наступний рік 1300 гривень. Хоча і тут сталась абсурдна ситуація. Після того, як нами була сплачена сума, нам передзвонили і повідомили, що потрібно доплатити. Бо, мовляв, з наступного року нові правила. Якщо в області менше 10 загальнодержавних видань, то чомусь редакції мають платити на 90 гривень більше. Не доопрацювання дирекції перекладаються на суб’єктів господарювання. Але ж не редакції винні в тому, що в області немає загальнодержавних газет.

Олександр ШЕВЧЕНКО, головний редактор "Сіверщини"



Теги:Сіверщина, вільний продаж зброї, Олександр Шевченко, колонка редактора


Читайте також



Коментарі (0)
avatar