реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Лікар Осадців пропонує створити асоціацію лікарів Чернігова

Відомий у Чернігові лікар- гематолог Іван Осадців після візиту до міста в.о. міністра охорони здоров'я пропонує медичну реформу взяти під громадський контроль. Але контроль фаховий.

"На цей раз вже в Кабміні іде обговорення реформ в медицині... Поки що лише слова. Бажано знати в цифрах, а саме, які ж "гроші підуть за людиною" (яка сума в гривнях чи в доларах), і за якою формулою буде розподілятись!, - пише Іван Осадців у мережі Фейсбук на своїй сторінці. - В чиновників від медицини лише на одне стає розуму - скорочувати... Цікаво, хто мені і Вам пояснить, як це продовжить життя якісно і кількісно нашому основному об'єкту роботи - нашим пацієнтам".

На Чернігівщині поки що медичну реформу відчули всі саме шляхом скорочення медичних закладів.

Лікар, завідуючий поліклінічним відділенням Центру радіаційного захисту населення Іван Осадців переконаний: " Україні в медицині потрібен не "закон джунглів - кожен сам за себе", а цивілізована медицина із вагомим бюджетним фінансуванням. А гарні слова ми вже чуємо 25 років. Бачу лише один вихід - брати все під контроль Громадських організацій - Асоціацій лікарів, наприклад, "Асоціації лікарів міста Чернігова" І не якихось створених нам чиновниками від медицини чи відставними професорами із Києва, а створених самими нами!!!"

Іван Осадців пригадує: "Колись був в США, знаю, що там "Асоціація лікарів" - найпотужніше лоббі з внутрішньоекономічних та внутрішньополітичних питаннях як на місцевому рівні, так і на рівні цілої держави... Як лікарі вирішили - так і буде. Ось таке у них гасло!"

Проте зрозуміло, що чиновники можуть всю цю ідею очолити і знівелювати:" Головне не пустити в керівництво таких асоціацій різних рівнів чиновників від медицини (головних лікарів), бо вони за свої посади (щоб не працювати тяжко лікарем!) і рідну маму продадуть адміністрації, а не те, що інтереси наших пацієнтів і нас, як працівників!!!! Зауважте, що чим вищий авторитет лікаря (асоціації лікарів) в суспільстві - тим багатші такі держави і довше живуть в них щасливі і здорові люди. Лікарів треба слухати, дай Бог Вам всім здоров'я!!!!!!!"



Теги:асоціація лікарів, лобі лікарів, Іван Осадців, медична реформа


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Невдовзі має формуватися Координаційна рада з розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації. Питання створення подібних асоціацій буде в її компетенції.
Влада і хотіла б обійтися без участі громадських об’єднань, але реальні зміни не відбуваються.
Без них держаність під питанням.
avatar