реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Контрабанда. Українські цигарки полюбляють у Литві?

Чергову спробу протизаконного вивезення за межі України партії цигарок викрито співробітниками Чернігівської митниці спільно з прикордонниками у пункті пропуску «Нові Яриловичі» на українсько-білоруському кордоні.

Громадянин Литви прямував додому за кермом власного автомобіля і для перетину українського кордону обрав пункт пропуску «Нові Яриловичі». Автомобіль заїхав на смугу спрощеного контролю - «зелений коридор». Своїми діями громадянин заявив, що не переміщує предметів, які підлягають декларуванню чи оподаткуванню та заборонені до переміщення через кордон. Проте, у співробітника служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Чернігівської митниці виникла підозра щодо щирості подорожуючого. Громадянину запропонували заповнити митну декларацію і перемістити автомобіль на смугу поглибленого догляду. Навіть це не змусило гостя нашої країни зізнатись у протизаконних діях. Він вказав у декларації, що вивозить тільки 800 гривень. Після цього співробітники митниці спільно з прикордонниками почали ретельний огляд транспортного засобу, який був буквально «нашпигований» цигарками. Пачки цигарок знаходились в усіх конструктивних порожнинах іномарки: під передньою панеллю, у передніх дверцятах, під обшивкою багажника. Крім того, під заднім сидінням були розміщені 3 валізи, а у багажному відділенні запасне колесо вщент заповнені тютюновими виробами. Для того, щоб знайти усі схованки, довелось розібрати авто. Загалом литовець приховав 3 235 пачок цигарок українського виробництва на суму 23 483 гривні.

Санкції статей, за якими працівники митниці порушили адміністративну справу, передбачають не тільки штраф, а й конфіскацію товарів зі спеціально виготовленими сховищами (тайниками) та транспортних засобів, що використовувались для переміщення товарів.

Світлана СТРИЖАК, головний інспектор зв’язків з громадськістю Чернігівської митниці, спеціально для «Сіверщини»







Теги:незаконнне, Контрабанда, цигарки, перевезення, Стрижак, литовець, провоз, митниця, Переміщення, Чернігівська


Читайте також



Коментарі (0)
avatar