реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Компанії Ахметова отримали надприбутки, а українці - підвищення тарифів

Є доходи - ось хай з доходів і ремонтують розбите обладнання.

Енергетичні компанії Ахметова отримали надприбутки.

Майже 750 млрд грн склав сукупний дохід топ-10 компаній енергетичної сфери України за даними Індексу Опендатабота. Половина компаній, що потрапили до топу — державні, ще 4 належать групі СКМ Ріната Ахметова.
Лідери енергетичного комплексу України заробили 745,87 млрд грн минулоріч. Це на 8% більше, ніж сукупний дохід цих компаній у 2022 році — 688,45 млрд грн.

Лідер групи незмінний два роки поспіль — компанія Д.Трейдинг, яка входить до групи СКМ. Торік дохід підприємства збільшився на 15% порівняно до 2022: зі 144,18 млрд грн до 165,65 млрд грн. При цьому чистий прибуток збільшився на 30% у 2023 році.

Найбільший приріст доходу вдалось отримати двом іншим компаніям Ахметова. Зокрема, "Київські енергетичні послуги" збільшила свій дохід у 1,5 раза, а "Дніпровські енергетичні послуги" – на третину порівняно з 2022 роком.

Але в офіційних ЗМІ та телеграм-каналів Банкової ні мур-мур проти Ахметова, що став багатшим, на відміну від нападок Порошенка. І "мудрий нарід73%" досі задоволено мовчить, демонструючи , що ця ЗЕвлада його влаштовує. Ахметова ЗЕвлада також влаштовує.

Енергосистему нищать, а прибутки ростуть. І нехай тепер блаЗЕні скажуть -"потрібно підвищувати тарифи". І ще блаЗЕні нам вішають на вуха локшину, що грошей немає на зарплату військовим і пораненим.

Зіновій БІБРЕЦЬКИЙ



Теги:Зіновій Бібрецький, Енергетика, тарифи, Ахметов, команда ЗЕ, Мафія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar