реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ювілей хрещення Русі на Чернігівщині

22 липня з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка відбувся брифінг в.о. директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександра Левочка. Він повідомив плани релігійних конфесій по відзначенню ювілею хрещення Русі.

Зокрема, 24 липня Чернігівською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату буде проведено урочистий хресний хід Черніговом. Він розпочнеться біля храму Михаїла і Федора Чернігівських, потім процесія підійде до П’ятницької церкви та до Катерининського храму, де буде відслужено Божественну літургію. У Свято-Катерининському храмі цього дня буде перебувати ковчег з часткою мощей великомучениці Варвари та частка Хреста Господнього, на якому Ісус Христос був розіп'ятий. Урочистості очолять три архієреї Київського патріархату -- архієпископи Чернігівський і Ніжинський Євстратій, рівненський і Острозький Іларіон та єпископ Вишгородський Агапіт.

24 липня в Чернігівському обласному художньому музеї ім. Г. Галагана о 15.00 відкривається виставка іконопису з фондів музею.

23 – 24 липня в приміщенні колегіуму Чернігівська єпархія Української Православної Церкви спільно з обласним історичним музеєм ім. Тарновського та національним заповідником «Чернігів стародавній» організовує виставку робіт учнівської та студентської молоді «Духовні святині Чернігівщини».

25-26 липня в Троїцькому кафедральному соборі Чернігівської єпархії Української Православної Церкви в рамках міжнародного хресного ходу з часткою мощей святого рівноапостольного князя Володимира, присвяченого 1025-річчю хрещення Русі, який проходить по країнам СНД, буде перебувати частина мощей та ікона святого Володимира.

27-28 липня в кінотеатрах міста та області пройдуть тематичні покази фільму «Владика Андрій» про життя митрополита Андрія Шептицького. Даний фільм було знято за підтримки Міністерства культури України.

28 липня у всіх храмах області пройдуть урочисті молебні до річниці 1025-ліття хрещення Київської Русі.

10 серпня відбудеться хресна хода віруючих та духовенства Чернігівської єпархії Української Православної Церкви до Святого Озера.

23 серпня відбудеться Урочисте засідання Ради Церков і релігійних організацій області за участю голови облдержадміністрації Володимира Хоменка.

У всіх районах та містах області пройдуть урочистості до хрещення Київської Русі. Так, відбудеться виставка ікон «За Україну помолюсь» у Бахмачі, урочисте зібрання та святковий концерт за участю церковних хорів у Козельці, круглий стіл «Християнські традиції українців – джерело духовності» у Мені, концерт української духовної музики у Ніжині та інші заходи.



Теги:мощі Варвари, хрещення Русі, Катерининська церква, озеро Святе, Чернігів


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
1025 років тому хрестили киян, і то не всіх, а не Русь
Щоб люди вірили треба бути точними і правдивими.
avatar
2
А наступного року хрестили чернігівців - і що, це не початок хрещення Русі?
avatar
3
Ви вдало визначили подію - початок хрещення Русі. 
А подається подія так, мов би всю Русь хрестили 1025 років тому.
avatar