реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Якщо тріскаються губи...

Фахівці застерігають: тріщинки на губах можуть бути ознакою хвороби.

Як же зарадити тріщинкам у куточках губ? Виявляється, тріщини в куточках губ дуже небезпечні. Вони можуть бути ознакою бактерійного або грибкового захворювання. Найчастіше, ураження з такою локалізацією спричинені стрептококами або білою кандидою. Остання, як правило, виникає на тлі цукрового діабету і може бути трактована, як шкірний маркер цього захворювання. У подібних випадках обов’язково треба звернутися до лікаря, щоб з’ясувати причину виникнення таких проявів. Інколи на губах у людей можна спостерігати висипання — це герпес, або, як у народі кажуть, «застуда». Зазвичай вона має хронічний перебіг і загострюється в разі переохолоджень, нервових стресів. Лише медикаментозна терапія за призначенням лікаря дасть можливість позбутися цієї недуги.

Також спеціалісти дійшли висновку, що деякі зубні пасти й цукерки шкідливі для губ. Варто знати, що фторовані зубні пасти мають зневоджувальний і подразнювальний ефект. Також причиною потрісканих губ можуть стати не лише зубні пасти, а й жувальні гумки, цукор у цукерках, навіть... губна помада. Деякі фахівці радять уникати продуктів, що містять корицю, а також абразивні зубні пасти.

Що корисно для губ?

Не лінуйтеся щоранку протирати обличчя і губи шматочком льоду — тоді вони стануть рожевими і блискучими. Іноді чисті губи змащуйте медом — і хай ця маска залишається на губах доти, доки ви її не «з’їсте». Можна протирати губи будь-яким фруктом, це також піде на користь їм. Не забувайте перед сном зволожити губи. Нанесіть прозорий, багатий зволожувальними речовинами, бальзам для губ. Не шкодуйте на це кілька хвилин щовечора, тоді й результати вашої праці будуть, як мовиться, на обличчі — соковиті, доглянуті і, що найважливіше, здорові вуста.

"Біла хата"




Теги:губна помада, тріщини на губах, кандида, ГЕРПЕС


Читайте також



Коментарі (0)
avatar