реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Якісному вину навчить "Wine Time"

Джордж із Саграпе -- одне з чотирьох імен португальського гостя, який у центральному виномаркеті Чернігова спілкувався із журналістами. Звісно, про вино. Яке в Португалії є частиною повсякденної культури -- без вина там не обідають. Але зате і просто так вино не п"ють.
Павло Руденок -- директор маркету та сомельє (в перккладі буде винчерпій?) Віталій Ковач розказали багато чого цікавого -- скажміо, про шотландське віскі, яке, крім всіх інших складових, обов"язково повнно мати торфяну воду. Чи про вино, яке подавали у Лівадії на Ялтинській конференції Черчіллю, Рузвельту та Сталіну -- воно й зараз є в продажу. Так як і віскі 1940 року за ціною 23 500 гривень.

Проте цінова політика виномаркету прийнятна для наших доходів -- українські вина коштують стільки ж, як і від виробників. До речі, португальський гість хвалив українське вино виробництва фірми "Колоніст". Попробуємо?

Проте виноробство на теренах підрадянської України було фактично припинене -- на думку П.Руденка, -- після 1964 року, коли влада СРСР ввела стандарти, за якими дозволили додавати у вино зернові спирти. Пролетаріату хай і дурного -- аби много!

Джин і "Токай", "Матеуш" і "Кіндзмараулі", віскі і "Червоний мускат білого камня" -- все це звабливо виблискує на вітринах. А гостю з Португалії журналісти порадили попробувати український самогон. Обіцяв.
Василь ЧЕПУРНИЙ




Теги:Токай, вино, Кіндзмараулі, Він Тайм


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Что то я так и не поняла, о чём статья? Про Джорджа из Португалии? Про вино Колонист? Про историю шотландского виски?
Сложно по одной обрывчатой фразе что либо понять! Если Wine Time настолько скомканно сделал дегустацию, очень жаль! Я являюсь покупательницей виномаркета Поляна, и думала что появился виномаркет который сможет предоставить что то интересное, но к сожалению ошиблась...
avatar