реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Як звільняли лікаря Дуброва

Дивне питання стояло в порядку денному сесії Чернігівської обласної ради - про дисциплінарне покарання головного лікаря Чернігівського протитуберкульозного диспансеру Дуброва. Виявляється, документи про цей комунальний заклад складені так, що начальник управління охорони здоров'я не має права оголосити догани головлікарю диспансеру, а тільки власник - обласна рада. Чому б не змінити це положення?

Але питання внесли і начальник управління П.Гармаш замість пояснення по суті - що ж відбувається з тим головлікарем - висловив тільки прикрість, що таке питання треба виносити на сесію. Прояснив депутат - лікар з Бахмача М.Шимко: "П'яниця не може керувати лікарнею! Зате він скрізь ходить з адвокатом і погрожує судами. А ще не було ліків у диспансері, хоча їх можна було купити...". Депутат Шимко розказав яку шкоду Ніжину завдав Дубров, ліквідувавши протитуберкульозне відділення: "Тепер хворі з активною формою хвороби сидять вдома, заражаючи все довкілля".

У бій ринувся депутат - підприємець В.Лазар. Він запропонував взагалі звільнити В.Дуброва із займаної посади, бо той "перетворив протитуберкульозний диспансер у ґетто". Коли депутату зауважили, що якщо голосувати отак "з кондачка" - будь- який суд поновить звільненого на роботі. Ні, вперто наполягав В.Лазар, давайте звільняти. Йому кажуть - спершу проголосуйте за догану, а тоді вже може бути звільнення, а він гнув своєї. Не дивно, що підприємство "РВЦ "Сіверщина", яким В.Лазар фактично керував, не тільки припинило випуск популярної газети "Сіверщина", але й працівники його не отримали зарплати, не оформили трудові відносини...

Тричі питання ставилося на голосування і тричі не вистачало голосів - частина депутатів уже пішли з сесії, а частина вперто голосувала проти. І не дивно - частина депутатів і самі є керівниками лікарських закладів - як же вони здадуть свого?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Сіверщина, Віктор Лазар, протитуберкульозний диспансер, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar