реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Із балади про котячу любов почалася обласна сесія

Вітання головою Чернігівської обласної ради Наталією Романовою Дмитра Іванова -- депутата від СПУ, редактора тижневика "Гарт", поета, що став лауреатом Національної Шевченківської премії, перетворилося в читання ним балади про котячу любов. Депутати повеселилися. Дмитро Іванов подякував сіверській землі, подискутував з тими, хто вважає, що в його поезіях забагато суму і отримав розкішний букет та оплески.

Наталія Романова також привітала журналіста, історика, просвітянина Сергія Павленка з унікальним орденом -- Хрестом Івана Мазепи.

Сесія обласної ради зібрала 67 депутатів з 90 обраних. Розглянуто 20 питань порядку денного. Зокрема, звільнено директора обласної наукової бібліотеки імені В.Короленка Петра Грищенка за власним бажанням і новим директором призначено Інну Аліференко. Сесія передала в безоплатне користування монастирю УПЦ Московського патріархату у Новгороді-Сіверському пам"ятку архітектури національного значення -- палатний корпус з Петропавлівською церквою -- певні заперечення висловлювала тільки депутат Мовчан (фракція БЮТ), яка звернула увагу, що й церква це московська, і держава Україна на ремонт пам"ятки виділила велику суму грошей. Називалася сума в 25 мільйонів гривень.

Обласна рада проголосувала за передачу в державну власність (на баланс міністерства оборони) комплексу "Пам"яті героїв Крут".

Головних питань для обговорення було два -- стан боєприпасів у військовій частині А1479 та готовність до повені.

Василь ЧЕПУРНИЙ




Теги:УПЦ МП, сесія обласної ради, Новгород-Сіверський, Наталія Романова, Дмитро ІВАНОВ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar