реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Городня: Бюджет «невтішний». Економія буде жорстокою

16 січня 2012 року відбулася восьма сесія міської ради шостого скликання яка розглянула бюджет міської ради та програму соціально – економічного розвитку городні на 2012 рік.
Міська рада продовжить співпрацю з підприємцями та установами,які є основними наповнювачами бюджету, підтримуватиме привабливий інвестиційний клімат, проводитиме роботу по залученню інвесторів.


По більшості статей видатки бюджету фактично залишилися на рівні минулого року.. депутати назвали загальний фонд бюджету міської ради « невтішним», а міський голова А.І. Богдан визнав, що завищеними ( нереальними до виконання) є показники по доходах першого кошика, що вплинуло на зменшення дотації з районного бюджету на 120 тис. грн. для порівняння - у м. Корюківці , яка має таку саму чисельність населення, загальний фонд бюджету складає 6 млн. грн.

- По видатках дуже хвилює становище з дитячими садками міста, - зазначив міський голова А.І. Богдан. – Дошкільна освіта є найбільшою статтею витрат бюджету ( 70% загального фонду) Видатки на неї не передбачають підвищення заробітної плати та підвищення вартості енергоносіїв, а також продуктів харчування. Фактично бюджет залишається таким, як був в 2011році. Ми сподіваємося на мінімальне утримання того що у нас є, а також розраховуємо на додаткову дотацію з районного бюджету.
Що можна запропонувати ? Лише одне - жорстку економію та шукати додаткові резерви надходжень коштів до міського бюджету. Тому у цьому році планується також застосовувати нові методи, нові схеми, наприклад, у прибиранні міста. Є правила благоустрою – кожна установа, кожен ларьок мають прибирати свою територію. Не завжди це робиться. До тих хто ухиляється, будуть застосовуватися штрафні санкції. Будемо і надалі впроваджувати заходи по енергозбереженню, співпрацювати з центром зайнятості та відділом виконання покарань по залученню людей на громадські роботи.

Що стосується бюджету розвитку, який планується отримати в розмірі близько 600 тис. грн. і який можна використовувати тільки на капітальні вкладення, то у галузі дошкільної освіти, за рахунок капітальних вкладень у яслах – садку № 4 буде проведено ремонт покрівлі групи, замінено до 10 вікон на пластикові. З метою економії газу розглядається можливість встановити блочну котельну на твердому паливі. У ясла – садку № 1 планується замінити 6 віконних блоків та покращити матеріальну базу.

У житлово – комунальному господарстві тісна співпраця з підприємствами , які надають комунальні послуги.. З метою стримування росту тарифів підприємствами ЖКГ комунальної власності будуть надані пільги по сплаті податку на прибуток та за користування землею, а також по попередній сплаті держмита при подачі позовів до суду на боржників.

Планується закільцювати водогони по пр.. радгоспному, між вул. Молодіжною та 8го Березня, а також проводити роботу по заміні запірної арматури в колодязях водогону, придбати за кошти бюджету насос на центральну КНС, виготовити кошторисну документацію для часткової заміни водогону по вул. Заводській та Молодіжній та розширити мережу збору сміття.

За кошти міського бюджету буде капітально відремонтовано покрівлю будинку № 8 по вул. Чумака, проведене фарбування фасадів будинку № 70 та 71 по вул. Перемоги, встановлено 30 світильників.

Буде обладнано дві нові автобусні зупинки, 2 бесідки, оздоблено 6 колодязів громадського використання , встановлені урни для сміття ( за рахунок природоохоронного фонду) Намічено облаштувати – дитячий майданчик у житловому масиві колишнього військового містечка, сквер біля літака та сквер по вул. Чорноуса ( біля приміщення військкомату). На місці , де стояв будинок, в якому проживав поет А Кацнельсон, в сквері буде встановлено камінь з меморіальною дошкою.

Планується облаштувати систему відео спостереження у центральній частині міста. Намічено капітальний ремонт тротуарів на окремих ділянках по вул. Чорноуса., Кірова, Шевченка та ділянок доріг по вул. Чапаєва та Волковича. Планується провести поточний ремонт доріг в місті за рахунок коштів від акцизного збору на пальне в розмірі 348 тис. якого не було в 2011році. На жаль механізму їх отримання ще не має, тому всі роботи по заготівлі піщано – соляної суміші та боротьби з ожеледицею проводяться в борг. А це дуже складно і впливає на якість їх виконання.

Розглянувши питання про ставки єдиного податку, депутати вирішили залишити їх на колишньому рівні з незначними підвищеннями, оскільки вони залежать від мінімальної заробітної плати.

раніше рішення стосовно ставок єдиного податку для підприємців приймала міська рада , потім – райдержадміністрація , потім – знов повернули у міську раду. попрацювавши над цим питанням протягом року, міська рада збирається визначитися конкретно. І тоді вже внести відповідні зміни.

Сесія пройшла конструктивно, із жвавим обговоренням хвилюючих проблем. Депутати також розглянули поточні та загальні питання.

А.Немирова





Коментарі (0)
avatar