реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Головного фіскала області звільнено!

Главу управління Державної фіскальної служби в Чернігівській області Степана Дусяка звільнено. Про це повідомили на прес- конференції в дискусіному клубі "Експертна думка" представники бізнесових кіл, які пікетували управління.

Конфлікт між підприємцями та керівником ДФС почався з формування Громадської Ради, до складу якої не було включено жодного представника бізнесу, тобто сектор, котрий є головним наповнювачем бюджету, залишився без представництва в органі, котрий мав би опікуватися інтересами підприємців. Олії в вогонь підлило й те, що відшкодування експортерам ПДВ були неповними та носили вибірковий характер.

Підприємці виходили на акції протесту з вимогою встановлення справедливості. Їх підтримали представники влади, зокрема, голова обласної ради Микола Звєрєв та Сергій Журман, що виконував обов’язки голови Чернігівської ОДА, народні депутати України від Чернігівщини. Останні писали звернення до прем’єр-міністра з вимогою звільнити Степана Дусяка.

Навіть втручання Сергія Березенка, котрий місяць тому обіцяв підприємцям домогтися звільнення начальника головного управління ДФС у Чернігівській області, не дало результатів. І тільки зараз всі зусилля, котрі доклали роботодавці та всі, хто їм допомагав, винагородилися – Степана Дусяка усунуто від виконання обов’язків начальника головного управління ДФС у Чернігівській області.

Сергій Берестовий закликав підприємців та всіх громадян не мовчати та повідомляти про випадки свавілля з боку чиновників: «Ми прийдемо і вичистимо ці «конюшні», - заявив підприємець.

Проте, як наголсив Андрій Склярець, Дусяка не звільнено, а лише відсторонено від виконання обов'язків. Що означає - система захищає свого і він ще може отримати високу посаду.

На прес-конференції ніхто не святкував перемогу, адже головна мета підприємців полягає в тому, щоб домогтися співпраці та конструктивного діалогу з владою. Задля цього на виборах по 205 окрузі представники бізнесових кіл будуть підтримувати кандидата, що не буде чужим для міста та знатиме проблеми Чернігова і регіону.



Теги:ДФС в Чернігівській області, нові кадри, Дусяк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar