реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Голова Чернігівської облради за відібрання електрорубильника з приватних рук

Голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв піддав різкій критиці непрофесіоналізм «Чернігівобленерго» у зв’язку з останніми хаотичними відключеннями споживачів області.

Він зазначив, що у світовій практиці немає випадків, коли «рубильник» знаходиться у приватних руках у тому варіанті, який у нас спостерігається.

На думку Миколи Звєрєва, коли громада генерує електроенергію, але ніяк нею не розпоряджається, це також є нонсенс.

- Нинішня система приватизованих обленерго – це «дійка з печаткою», вони абсолютно не готові до дій у критичних ситуаціях, там повністю зруйноване господарство і система аварійних бригад. Останнє – це коли чітко за графіком можна відключити конкретні вулиці і об’єкти, а життєво важливим забезпечити безперебійне функціонування, - зазначив голова обласної ради.

Він додав, що в останні дні йому доводиться бути вночі одночасно на двох телефонах і приймати обурені дзвінки людей.

- Я лишаюся на боці людей. Прізвища власників обленерго – олігархів Григоришина і Коломойського мене особливо не хвилюють. Я вже пообіцяв їм вимкнути «рубильник» і генерувати електроенергію в область, за що мене назвали сепаратистом, - напівжартома і напівсерйозно додав Звєрєв.

Голова облради зазначив, що реприватизація обленерго малоймовірна, але своїми акціями олігархи поділитися з місцевими громадами повинні, навіть з тими, на території яких закопані стовпи і дроти. Це питання потребує негайного законодавчого вирішення.

Також, на думку голови, свого технічного вирішення вимагає питання запуску у критичних ситуаціях додаткових генеруючи можливостей на територіях конкретних громад і інтеграції цих додаткових генеруючих потужностей з єдиною електромережею.Високий вал



Теги:відключення електроенергії, реприватизація, Чернігівська обласна рада, Чернігівобленерго


Читайте також



Коментарі (0)
avatar