реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Футбольна Європа: фініш сезону

Фінал Ліги Європи
У суботу, 22 травня, в столиці Іспанії Мадриді відбудеться фінал головного клубного футбольного турніру Європи — Ліги чемпіонів. Кубок чемпіонів розіграють “Баварія” (Мюнхен, Німеччина) та “Інтернаціонале” (Мілан, Італія). Німецька команда здобувала кубок у 2001 році, перемоги знаменитого “Інтера ” на європейській арені — в далекому минулому. Але нині грізна міланська команда ось уже 5-ий раз підряд виграє чемпіонат Італії, один із найсильніших у Європі. Мюнхенці також перемогли в національному чемпіонаті. Цікаво, що обидві команди щойно здобули й кубки своїх країн. У складі “Баварії” отримати найвищий клубний трофей може гравець збірної України Анатолій Тимощук. Матч транслюватиме телеканал УТ-1, початок о 21.30.

Тимощук і Чигринський здобули чемпіонство

У надзвичайно напруженій боротьбі чемпіонат Іспанії виграла знаменита “Барселона”, лише трохи випередивши свого одвічного суперника мадридський “Реал”. У складі каталонського клубу виступає
вихованець “Шахтаря”, захисник збірної України Дмитро Чигринський, котрий до титулу чемпіона України додав і титул чемпіона Іспанії. Його колишній одноклубник Анатолій Тимощук став чемпіоном Німеччини в складі “Баварії”. Цікаво, що Анатолій відтепер — чемпіон трьох країн: він неодноразово вигравав чемпіонат України, потім став чемпіоном Росії в складі петербурзького “Зеніту”.
В Англії чемпіоном став лондонський клуб “Челсі”, обігнавши “Манчестер Юнайтед”. До трійки призерів чемпіонату Італії, слідом за чемпіоном “Інтером”, увійшли “Рома” та “Мілан”. Чемпіонат Франції виграв “Марсель”.
В Україні чемпіонське звання вже понад десятиліття поперемінно розігрують київське “Динамо” та донецький ”Шахтар”. Цей чемпіонат виграли донеччани, які тепер виступлять у Лізі чемпіонів наступного сезону одразу в груповому турнірі. А от киянам доведеться ще поборотися за це у відбіркових матчах. Третім призером учетверте поспіль став харківський “Металіст”. А кубок України здобула симферопольська “Таврія”.




Теги:Іспанія, шахтар, Тимощук, Футбол, Челсі Манчестер Юнайтед Мілан, Європа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar