реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Фальшування парламентських виборів розпочалося ?

4 квітня 2012 року Конституційний суд України визнав неконституційним положення ч.2 ст. 22 Закону України «Про вибори народних депутатів України». Таким чином, задоволено конституційне звернення 59 депутатів від Партії регіонів. Це свідчить, що партія влади, як і прогнозувалося, розпочала ревізію тих норм закону, які її не влаштовують на передодні парламентських виборах. І це після майже піврічного галасу у ЗМІ про узгодження і спільне голосування з опозицією і партією влади закону про вибори до парламенту.
Згідно з рішенням Конституційного суду, закордонні виборчі дільниці не буде включено до складу будь-яких одномандатних округів, але вони увійдуть до складу багатомандатного загальнодержавного округу. Отже, виборці закордонного виборчого округу зможуть проголосувати на цих дільницях тільки за партійні списки.
Таким чином, якщо 439 162 (станом на 31.03.2012 р.) виборців закордонних дільниць не будуть закріплені за одномандатними округами в місті Києві, то розрахункова кількість одномандатних округів у столиці повинна зменшитися з 16-ти до 13-ти.
Відповідно до розміру дробових часток ці три додаткові виборчі округи ЦВК мало б додати до Черкаської (утворити 7 округів), Полтавської(8) областей і АР Крим (10).
Нагадаю, що згідно закону про вибори, ЦВК при визначенні кількості округів в регіонах повинно керуватися даними Державного реєстру виборців в якому станом на 31 березня 2012 року зареєстровано 36 мільйонів 727 тисяч 303.
Цікаво, за лютий-березень 2012 року кількість виборців згідно реєстру виборців зменшилася на 36 064 (на 0,1%). Найбільше виборців за цей час втратила Чернігівщина – 2 719 (на 0,3%). Зростання кількості зареєстрованих виборців за два останні місяці відбулося лише у Волинській, Рівненській областях, м. Києві та закордонному виборчому окрузі. В останньому найбільше – на 737 (на 0,17%) виборця.
До речі, користуючись даними Державного реєстру виборців (www.drv.gov.ua) будь-який виборець може порахувати кількість одномандатних округів, які треба утворити в кожному регіоні.
Як порахує ЦВК - дізнаємось не пізніше 10 квітня.

Сергій Соломаха


P.S. ч. 2. ст. 22 ЗУ «Про вибори народних депутатів»:

"Закордонні виборчі дільниці утворюються Центральною
виборчою комісією при закордонних дипломатичних установах України,
у військових частинах (формуваннях), дислокованих за межами
України, з рівномірним віднесенням до всіх одномандатних округів,
які утворюються на території столиці України - міста Києва."








Коментарі (1)
avatar
1
А ви друзья, як не рядітесь, в опозиціонери не годитесь... Що округ вам, що навіть два - все повирішує братва.
avatar