реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Добро на лопаті: елітні годинники, десятки гектарів і матдопомога матері - мільйонерці

Депутат з Чернігівщини має 2700 «квадратів» у Козині, 10 гектарів у Старих Безрадичах
Елітні годинники, десятки об’єктів нерухомості, та мільйони доларів під матрацом: все це вказав у своїй декларації народний депутат від БПП, обраний по 208 округу Валерій Давиденко, якого ЗМІ вважають куратором партії «Наш край» на Чернігівщині, передає Свобода FM.

За інформацією видання Валерій Давиденко вказав у ній 4 членів родини: двох дочок, мати – Валентину Миколаївну та громадянську дружину Людмилу Нестеренко. На двох останніх, як свідчать дані декларації, і записана більша частина майна Давиденка

Нерухомість

Валерій Давиденко вказав як свою власність лише одну квартиру: площею 44 «квадрати» у Бахмачі та гараж у Києві на 36 «квадратів». Також він має офіс у Києві на 50 «квадратів».

Значно більшу кількість майна має його мати: квартиру у 75 м2 у Києві, будинок у Носівці площею 107 «квадратів» та три земельні ділянки там само. Їх загальна площа – 41 тисяча м2.

На його громадянській дружині оформлено чимало землі на Київщині: 2700 «квадратів» у Козині Обухівського району, 10 гектарів у Старих Безрадичах.

23 квітня 2014 року Людмила Нестеренко розжилася рядом нерухомості у Києві: придбала 3 місця на паркінгу у Києві, придбаних у 2014 році загальною вартістю майже 900 тисяч гривень та 2 квартири на 88 і 155 квадратних метрів. їх загальна вартість майже 800 тисяч гривень.

У 2013 році Людмила Нестеренко придбала квартиру у Носівці площею 61 м2.

Годинники, рушниця і хутро

На відміну від Владислава Атрошенка, який вказав вартість своєї колекції елітних годинників, Валерій Давиденко цього не зробив. Однак із назви торгових марок у декларації можемо припустити, що це недешеві моделі, вартістю десятки тисяч доларів: у списку фігурують 2 моделі Ulysse Nardin, Maurice Lacroix та 2 Ролекси.

Також він задекларував мисливську рушницю KRIEGHOFF OPTIMA, а громадянські дружині подарував шубу з хутра.

Автомобілі

Офіційно Давиденко не має ЖОДНОГО автомобіля, всі машини записані на матір і громадянську дружину.

Мова про елітні TOYOTA LAND CRUISER 200 2010 року і LEXUS LS460 2007 року, оформлені на матір і INFINITI FX50 2012 року, яка коштує 730 тисяч гривень.

Мати-бізнесвумен

Так само на Валентину Давиденко переписаний весь бізнес її сина. Вона у декларації вказана кінцевим бенефіціарієм 12 компаній, які входять до агро-імперії Валерія Давиденка.

Офіційно ж вона працевлаштована уПрАТ “Носівка сервіс”, де отримала 57 тисяч гривень зарплати.

Зарплата

За минулий рік у Верховній Раді Давиденко заробив трохи більше 80 тисяч гривень, ще стільки ж не погребував отримати компенсації від держави за виконання своїх повноважень.

Значно успішніше у нього та членів його родини йшли бізнесові справи.

Він отримав майже 4,3 мільйони гривень від відчуження рухомого майна і цінних паперів.

234 тисячі гривень отримала Людмила Нестеренко від зайняття підприємницької діяльністю. Певно, за ці гроші вона й побалувала Давиденка подарунком, вказаним у декларації. Утім, жодних відомостей про нього та його ціну там не вказано.

Його мати отримала 100 тисяч гривень у спадщину.

Заощадження й готівка

Валерій Давиденко йде у тренді українських топ-чиновників й тримає більшу частину заощаджень у готівці. В декларації він вказав 4,2 мільйони гривень та 1,9 мільйони доларів.

На його банківському рахунку при цьому лише 75 тисяч гривень.

Мати Давиденка має 560 тисяч доларів готівкою і якщо вірити декларації, позичила майже 900 тисяч гривень TOB “РЕГІОН-2007″. Що цікаво, будучи мільйонеркою і власницею всіх бізнесів сина, у 2015 році вона отримала від держави 640 гривень соціальної допомоги. Будемо сподіватися, що це була загальнообов’язкова соцдопомога, для отримання якої не треба було писати заяву.
Хроніки міста Обухова



Теги:електронне декларування, Бахмач, козин, Валерій Давиденко, Носівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar