реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Чи треба нам управління охорони культурспадщини?

За ініціативи комітету з питань збереження і використання культурної спадщини Громадської ради при облдержадміністрації 30 жовтня 2013 року в конференц-залі обласної ради (проспект Миру, 43), відбудеться засідання за «круглим столом» на тему «Обговорення перспектив створення Управління охорони культурної спадщини».

Планується спільно з представниками влади, науковцями та фахівцями галузі обговорити питання доцільності створення нового підрозділу облдержадміністрації та окреслити коло його основних завдань.

Початок о 15 годині.

Громадська рада при ОДА



Теги:охорона культурної спадщини, Чернігівська ОДА, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Чи мало їх,всіляких управлінь, відділів, секторів, департаментів та іншого бюрократичного мотлоху постає у нашому злиденному житті щодня , немов "вош на кожусі"? Одне зникає, інше з'являється на світ Божий? І все завжди пояснюється черговим шляхетним наміром-"сприяти....!!??" Одначе, минає час і...все перетворюється на чергову структуру висмоктування народних грошей. Полиште, шановні!
avatar
2
Абсолютно згоден з Борисом! Мало їм бездіяльних чиновницьких структур, треба ще посадити на шию платникам податків нового начальничка!
avatar
3
Панове, а що пропонуєте натомість? Де-де, а на Чернігівщині пам'ятки потребують "управління охорони культурної спадщини". Інша справа, ефективність роботи. Її треба поліпшувати, з огляду на стан об'єктів, пов'язаних з іменем Т.Шевченка, зокрема.
avatar
4
То нехай охороняють. Чого не вистачає, пропонуйте. Але при чому тут бюрократична структура? Мало їх було? Красти треба менше і не плодити за лічені роки сотні мільйонерів.
avatar
5
сьогодні існують, як мінімум, дві структури по охороні культурної спадщини -- інспекція і департамент культури, в титулі якого також вказано "І охорони культурної спадщини". Цього більш, ніж достатньо.
avatar
6
То може й збираються зробити щось одне ( управління ) і путнє? Бо треба ж під охорону фінанси, а вони "під ногами". Культурна спадщина використовується в комерційних цілях, а надходжень - мізер, або ще гірше - ніяк не використовується. То знайдіть ( це до майбутнього управління ) ефективного користувача. Не секрет, деякі унікальні храми передали в користування громадам, а вони ніяк не організують їх відновлення, звісно ж спільно з владою. Ось ще одне завдання перед управлінням, яке збираються створити в структурі...влади. А забудова в історичній частині населених пунктів... У Ніжені тут хаос, а поряд же пам'ятки, заповідне середовище! Вони від комерційних новобудов -казематів явно ніяких коштів не отримують. Що збираємося охороняти в майбутньому історико-культурному заповіднику?! "Тереми" епохи ранньої Незалежності.
avatar