реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Чернігівців чекає перейменування понад 90 комуністичних назв міських вулиць і площ

У назвах 91 вулиць, провулків, площ міста Чернігова використовується символіка комуністичного тоталітарного режиму.

Про це повідомляє на своїй сторінці у мережі Фейсбук учений секретар Національного заповідника «Чернігів стародавній» Сергій Черняков.

Згідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки» ці назви необхідно перейменувати.

Проте, за словами Чернякова, справа ця доволі складна. Здається, що можна просто повернути старі історичні назви. Наприклад: Антонова-Овсiєнка - Успенська, Воровського - Хлібопекарська, Комсомольська - Реміснича... Але як бути із вулицями назви, яким присвоєно у радянський час. Зокрема, Будьонного, Ворошилова, Гайдара, Котовського, Крупської Павліка Морозова, 50 років СРСР, Клари Цеткін, Рози Люксембург...

- Думаю, що варто долучитися до цієї справи громаді Чернігова, людям які хочуть, щоб вулиці Чернігова відображали історію міста, відповідали його топонімці, щоб у назвах вулиць були вшановані видані особи... Пропоную долучитися до цієї справи активістам, патріотам міста, чекаю пропозицій, - пише сергій Черняков.

Сайт newVV.net





Коментарі (2)
avatar
1
Дивно, чому Черняков не не згадав щойно видану "Просвітою", "Аельсином" і Рухом брошуру, де якраз і зібрана корзина наших пропозицій... Самі себе не цінуємо?
avatar
2
Це сайт newVV.net не згадав, а не С.Черняков.
Добро, що хоча б отак.
avatar