реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чергова «чечетовщина»: дайош московське «время» замість київського часу провалилася (оновлено)

18 жовтня 2011 року Верховна Рада України відмінила прийняту нею ж 20 вересня цього року постанову про зміну порядку обчислення часу на території України, яким країну було переведено у третій часовий пояс, в той час як Україна завжди (95% території) перебувала у другому часовому поясі.

На жаль, зробити це вдалося тільки з третьої спроби о 17 годині 18 хвилин. Два поспіль ранкових голосування за підтримки опозиції виправити це «помилкове» рішення парламенту виявилися невдалими.
Найрезультативніша з цих спроб отримала підтримку тільки у 218 карток-голосів нардепів. Це - 1 картка з 193 від загального складу фракції Партії регіонів, 85 карток з 103 – фракції БЮТ (Б); 57 з 66 – НУ-НС, 24 з 27 – КПУ, 20 з 20 – фракції блоку Литвина; 20 з 20 – групи «Реформи заради майбутнього»; 11 голосів з 23 – так званих позафракційних депутатів.
Отже, через бойкот цього голосування Партією регіонів та неучасті в голосуванні 18 (а під час першої спроби голосування з цього питання аж 30 карток !?) фракції БЮТ - «Батьківщина» це питання було провалено.
Варто навести мовою оригіналу текст виступу у парламенті, який передував провальному голосуванню, Михайла Чечетова - кандидата економічних наук, доктора наук з державного управління, професора та, до речі, куратора з Партії регіонів Городнянського, Ріпкинського, Чернігівського районів Чернігівської області (фактично -- кандидата по мажоритарному округу в цих районах та частині міста Чернігова на виборах 2012 року) .
«Уважаемые коллеги, если вернуться в историю, то, наверное, никаких проблем у нас не было, когда ни Западная Украина, ни Восточная не разделялись на две части, когда у нас в Киеве было одно время с Москвой.
...Сегодня здесь очень много политической пыли, политической пены на этом вопросе. Сегодня в Донецке встречаются два президента: президент России и президент Украины. В синхрон этому, никогда такого не было, в Санкт-Петербурге встречаются два премьер-министра – России и Украины.
То есть на сегодня появляется возможность найти реальные развязки по самым сложным запутанным экономическим проблемам. И тут, как удар в спину…
Как удар в спину, предлагается отменить это постановление, а там уже готовится новое постановление, где предлагается оторвать от времени на два часа от Москвы. Это как специально, это как провокация!
Поэтому правильно будет, если мы еще раз запросим профессиональные оценки всех государственных институций, которые могут профессионально дать этому оценку, когда политическая пена сойдет с этого вопроса,и потом уже вернуться еще раз и рассмотреть этот вопрос. Но сегодня в такой политической истерии…
Я еще раз повторяю, как удар в спину двум встречам – в Санкт-Петербурге и в Донецке – для того, чтобы не дать развязать проблемы по газу, для того, чтобы не дать возможность поднять нашу экономику и прочее, делается этот шаг.
Мы голосовать не будем, и всех, кто желает добра Украине, призываем не голосовать».


Отже, за Чечетовим повернення до наукового обрахунку часу на території України – це зрада, це удар у спину, це провокація, це спроба принести зло Україні.
Водночас третя спроба тепер вже під патронатом партії влади відмінити скандальну постанову від 20 вересня про зміну порядку обчислення часу на території України була результативною. Аж у 295 карток-голосів нардепів проголосували «за»: Партія регіонів - 185 карток, в т. ч. Михайла Чечетова(!), БЮТ (Б) – 12, НУ-НС – 24, КПУ – 24, блок Литвина - 20, група «Реформи за ради майбутнього» - 20, позафракційні - 10.
Тож може досить українському парламенту плутати "чечетовщину" з "чортовщиною"?

Не забудьте, що в ніч Україна з 29 на 30 жовтня традиційно, сподіваємось без проблем, перейде на зимовий час.


Сергій Соломаха




P.S. Проект Постанови про зміну порядку обчислення часу на території України (№ 3755-VІ від 20.09.11 р.) подав 1 квітня 2011 р. член фракції Партії регіонів О.В. Надоша.
Комітет з питань науки і освіти 07.09.11 року рекомендував Верховній Раді України прийняти цю постанову за основу і в цілому.
Підсумки голосування у ВРУ за цю постанову 20 вересня 2011 року: 266 карток-голосів нардепів, а саме: 189 карток з 193 від загального складу фракції Партії регіонів, 0 карток з 104 – фракції БЮТ (Б); 10 з 67 – НУ-НС, 25 з 25 – КПУ, 20 з 20 – фракції блоку Литвина; 14 з 20 – групи «Реформи заради майбутнього»; 8 голосів з 21 – позафракційних депутатів.





Коментарі (5)
avatar
1
То-есть Луганск это не Украина, и над нами можно издеваться, когда в 3.00 часа уже темно и очень замечательно сидеть весь день на работе в темноте со светом. Для чего? Живем на одном мередиане с Москвой, а время на 2-3 часа позже научно обоснованное? Знатные западенские ученые. Достали уже своим переводом времени. у них чтоли нет ни животных ни детей. Ониим не пытались объяснить эту глупость?
avatar
2
Наприклад, Київ і С-Петербург знаходяться на одному мерідіані,але останній знаходиться значно північніше за Київ.
Звісно буде різниця ...
У С-Петрбурці є навіть "білі" ночі.
Така ж ситуація і між Луганськом над Сіверським Донцем і Москвою на Москві-реке.
В межах одного часового поясу різниця у часі складає лише 1 годину(в Україні під це не потрапляє лише 5% території, в першу чергу Закарпаття), але є ще проблема широти - чим ближче до полюсу, тим ця різниця помітніша.
Тож спочатку розберіться, пане Луганчанине, а потім піднімайте гвалт.
avatar
3
Шановні колеги! Якщо маєте хоча б елементарне бажання вести мову стосовно всіх перепетій навколо проблеми встановлення "істінного врємєні" на рівні дорослої людини, до чого, врешті, спонукає власними сокральними думками пан Чечетов, не полінуйтеся опрацювати шкільний підручник з географії у перших темах, допущений паном Табачником до використання у 7 та у 8 класах!?
Ви зрозумієте, що земна куля, хотілось би панам з партії регіонів чи не хотілось, а таки розділилася з ласки Божої на 24 часових пояси!? Та й "українська географічна проблема" з величенькою витягнутістю території мабуть теж стане доступною до свідомого сприйняття без особливих емоцій. Адже це не всуп до НАТО чи вивчення "єдіної історії"!? Бо ж у природі-все просто і зрозуміле. Отже, з олівцем - вперед до роботи!? Знайдіть там свою хату,московську, європейську!?
А бажання Чечетова навіть природним речам давати "отмашку", за принципом Верховної ради, то вже його особиста біда. Нехай він залишається з нею без коментарів!? І до чого тут зустріч президентів, професійні оцінки чи " удар в спіну!?"
До речі згадав, можливо і Ви пам"ятаєте, як під вінець 70-х- поч. 80-х такі ж кандидати, доктори та професура не бажали змиритися з тим, що великі річки Радянського Союзу "даремно" воду несуть у Північний Льодовитий океан!? Не з"явись тоді на світ Божий Горбачов з "Перебудовою", дивись і реалізовали б, будь вони не ладні, проект тисячоліття - повернення річок з Півночі на Південь!?
А що творили совдепівські "учьониє" з генетикою!? Одним словом - нічого нового не чути, - " і всьо ж мі дєлаєм ракєти і пєрєкрілі Єнісєй і в області балєта - ми впєрєді планєти всєй...", або "говоріт Москва, московскоє
время...???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
avatar
4
А головне, що якраз т.зв. зимовий час -- традиційний для України, який і був до шарпання часу. Але чечетови навіть годинники не можуть без дозволу Маскви носити. Московія розпадається, а вони туди миляться! А ще цікава фракція Рибакова -- дружно голосує як за одну постанову, так і за другу.
avatar
5
Фактически у Украины был выбор: либо 2 часа разница со странами Центральной Европы в зимнее время (1 час летом, хотя Украину Европа больше по причине бизнес-интересов, а не гуманитарных связей), либо 2 часа разница с Россией и 1 час с Белоруссией (при том, что Украина находится с Белоруссией на одном часовом поясе). Видимо, второе взяло верх.

Обращает на себя внимание позиция областей Галичины и Закарпатья. Ужгородский горсовет незадолго до последних событий, насколько я помню (видимо, у них, как у самого западного украинского региона, больше поводов для беспокойства по этому поводу), даже перенёс рабочий день на 1 час позже (у кого он начинался в 8 - чтоб начинался в 9 и заканчивался на час позже), такая система в СССР в западных областях успешно работала и люди десятками лет до 1981 жили в ней, всё было нормально.

И потом, не зря русская пословица гласит: "кто рано встаёт - тому Бог даёт". У меня есть другой пример, когда в университете из-за огромного количества студентов и нехватки корпусов, мы вынуждены были с третьего курса учиться в "третью смену" и возвращаться домой в лучшем случае в 8-9 часов. Получается, чтоб сделать ещё и домашнее задание, мы должны были в лучшем случае до часу-двух ночи как минимум сидеть. И так в течении нескольких лет; должен сказать, хорошего из этого мало, поскольку сбой биоритма был налицо. Не стоит забывать и о том, что при переводе часов взад-назад увеличивается количество сердечных приступов у людей, обостряются хронические болезни. И это - при и так обильных обострениях проблем со здоровьем у людей старшего возраста и возрастанием смертности в осенне-зимний период.

Много ли мы "сэкономили" электроэнергии за 30 лет? Много ли выгоды/побед нам удалось получить/одержать после 1981 года? Может этот зимний час помог нам предотвратить демографический или экономический кризис? Или народ от того что позже встаёт утром раньше стал возвращаться с работы домой? Вряд ли!

Уверен, что это решение Верховной Рады рано или поздно будет пересмотрено. Тем более, в виду всего сказанного выше, я уверен в его более чем глубокой ошибочности.

НЕТ ЗИМНЕМУ ВРЕМЕНИ!!!!!!!!
avatar