реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Через Чернігівщину йшов канал продовольства для сєпарів

На Чернігівщині правоохоронці перекрили нелегальний канал постачання продуктів на окупований Донбас. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Зокрема, в Новгород-Сіверському районі на пункті пропуску «Грем’яч» митники затримали водія вантажівки, який намагався перевезти через кордон 25 т цукру, пише Вголос.

Під час огляду вантажівки правоохоронці виявили, що вага автомобіля на 700 кг більша за вказану. Через це правоохоронці вдалися до ретельнішої перевірки.

Згодом було з’ясовано, що в дозвільних документах на перевезення солодкого вантажу з Вінниці вказано різні кінцеві пункти призначення. Так, на українському кордоні водій вказав, що прямує до Республіки Казахстан, а на російському – до Ростова-на-Дону.

Під час детальної перевірки працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС у Чернігівській області встановили злочинний ланцюг махінацій, що вказував на нелегальний канал постачання продуктів на тимчасово неконтрольовану територію Луганської та Донецької областей через Ростов-на-Дону.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт строком до 6-ти місяців, або обмеження волі на строк до 2-х років.

Наразі проводять слідчі дії для встановлення всіх учасників злочинного ланцюга.



Теги:сепаратисти, УМВС в Чернігівській області, Новгород- Сіверський, Грем'яч


Читайте також



Коментарі (0)
avatar