реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

"Брянськ" повернуто українській державі

Прокуратурою у державну власність повернуто цілісний майновий комплекс готелю «Брянськ»
Понад 3 роки в судах різних інстанцій прокуратура Чернігівської області виборювала право власності за державою на нерухоме майно турготелю «Брянськ» залишковою вартістю майже 2 млн. грн.


Перевіркою встановлено, що турготель збудовано у 1978 році за рахунок кредитних коштів Будбанку СРСР на замовлення громадської організації всесоюзного підпорядкування - Чернігівської обласної ради по туризму та екскурсіям.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про підприємства, установи та організації союзного підпорядкування, розташовані на території України» (1991 року) та Постанови Верховної Ради України «Про майно загальносоюзних громадських організацій колишнього Союзу PCP» майно та фінансові ресурси загальносоюзних громадських організацій колишнього Союзу PCP, розташовані на території України, є загальнодержавною власністю.

У порушення вищезазначених нормативних актів право власності на цілісний майновий комплекс у 2000 році незаконно оформлено за ЗAT по туризму та екскурсіях «Укрпрофтур».

Постановою Вищого Господарського Суду України від 04.08.2014 підтверджено законність вимог прокурора та визнано право власності на майно за державою. Після набрання рішенням законної сили зобов’язано боржника повернути його у триденний строк Фонду держмайна України.

Виконання рішення суду перебуває на контролі прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Теги:прокуратура Чернігівської області, готель Брянськ, приватизація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar