реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Білоруські паломники із забороненої церкви

"Білоруська автокефальна православна церква в Білорусі фактично заборонена, -- розповів мені письменник - краєзнавець з Мінська, академік Академії наук Євразії Анатоль Валахановіч.
Їх громада вже двадцять років добивається реєстрації, молячися по хатах, і при цьому не втрачає своїх 25 вірників. Тож тепер група паломників з Мінська приїхала до Чернігова помолитися у Катерининському храмі УПЦ Київського патріархату на чолі зі своїм священиком о. Леонідом Акаловічем.

У групі, крім Анатоля Валахановіча -- найстаршого за віком, уже пенсіонера, наймолодший -- Владзімір Сайко, митець- живописець, що не зважаючи на свої 20 років, уже має 7 персональних виставок та три проілюстровані книги. Також молилися і сповідалися підприємець Анатоль Ашеповскі та комп'ютерник Сяргей Чарноокі.

Секретар Чернігівського єпархіального управління о. Роман Кіник у проповіді привітав свого білоруського колегу та подарував на спомин про спільну службу ікону великомучениці Катерини. А отець Леонід Акаловіч висловив захоплення україснкьою церквою, адже білоруська мусить молитися по хатах, гаях та дібровах...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:білоруська церква, БАПЦ, Україна - Білорусь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar