реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Автомобільне шахрайство викрите

Співробітники Чернігівської митниці спільно з прикордонниками викрили чергову спробу переміщення через кордон транспортного засобу з підробленим номером кузова.

16 жовтня 2010 року до зони митного контролю пункту пропуску «Миколаївка» заїхав автомобіль Мазда під керуванням 27-річного жителя Ставрополя, який прямував з Російської Федерації до України. Для митного оформлення чоловік надав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та доручення на право керування автомобілем. Підміну номерів виявили працівники митниці та прикордонники під час здійснення спільного митно-прикордонного контролю. Під обшивкою кузова, там де мав знаходитись його номер, виявили металеву пластину з витисненим номером кузова. Номер, що був витиснений на металевій пластині розміром 25х16 сантиметрів, повністю співпадав з номером, вказаним у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу. Пластина була прикріплена до кузова за допомогою двостороннього скотчу та двох шурупів. Коли пластину зняли, виявили, що оригінальний номер кузова знищений механічним шляхом. Тобто, «умільці» просто вирізали частину днища автомобіля.

Діям громадянина надали правову оцінку співробітники митниці, порушивши адміністративну справу за статтею 352 Митного кодексу України. Фактично громадянин намагався перемістити через кордон автомобіль вартістю понад 211 тисяч гривень по документах, що були видані на інший транспортний засіб.

Прес-служба Чернігівської митниці




Теги:кордон, митниця, автомобіль, шахрайство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar