реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Авдіївці, до гурту!

На збори уродженців Авдіївки Сосницького району, що проживають нині в Чернігові, запрошуємо всіх, хто народився чи довший час жив у нашому чудовому селі. Мета зібрання -- зустрітися, познайомитися, позгадувати, об"єднатися.

Збори в приміщенні обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка (вулиця Воровського, 10) 28 лютого. Початок з 12 години.
Довідки за телефоном: 675536 (Бугровий)

Ініціативна група

Довідка про Авдіївку.

Село, за легендою, засноване боярином Авдієм, що служив у новгород-сіверського князя. Історично село розташовувалося на місці урочища, яке зветься Селище. Після великої пожежі село зайняло нинішні межі. Першими відомими козаками, які відродили село, були Волошко і Авраменко. Назва кутка Забігайлівка збереглася від гостинного козака, що запрошував усіх знайомих:" Забігай!". Інші назви кутків та вулиць -- Надточіївка, Аксютовка, Єгорівка, Ковалівка, Лузіки (колись було окремим селом), Поділ, Понорницький шлях. Урочища біля села -- Шкрамадиха, Копані Штани, Миска, Три Ставки, Наталіївський хутір, Лиса гора...
Село Авдіївка має велику історію, пов"язану з мінеами гетьманів данила Апостола та Івана Скоропадського. Сьогодні ж по праву вважається одним із центрів картоплярства і навіть пам"ятник картоплі планує поставити сільська рада.




Теги:Бугровий, Сосницький район, Земляки, збори земляцтва, Авдіївка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar