реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

“Апостол” Аделаджа на лаві підсудних

“Темний як ніч” керівник харизматичної структури “Посольство Боже” Сандей Аделаджа, який згідно його заяв прийшов пролити світло божественної істини в Україні, а натомість обібрав довірливих українців “до нитки”, врешті постав перед українським правосуддям. Так, 13 вересня Дніпровський районний суд Києва розпочав розгляд кримінальної справи проти Аделаджі та його спільників звинувачених у шахрайстві в особливо великих розмірах, створенні злочинної організації – у зв’язку з їх причетністю до заснування декількох “фінансових пірамід”, у тому числі компанії “King’s Capital”.
Чи невже наше суспільство “відкрило очі” та почало відрізняти “зерно від полови”? Чи, невже, воно перестало блукати за африканськими поводирями, та врешті зі всією суворістю спитає їх за скалічені душі та долі наших співвітчизників? Ми поважаємо інші нації, інші культури! Проте, ніхто не давав право і “афроамериканцеві” Аделаджі топтати віру наших дідів-прадів, перетворювати українців у зомбовану прислугу для задоволення своїх забаганок! Ніхто не надавав йому право перетворювати Україну на своє “посольство”, виступати від її імені на міжнародних самітах, та заявляти про те, що він, Аделаджа – це ніхто інший, як “Цар Царів”.

13 вересня “скромний апостол” Аделаджа під’їхав до Дніпровського суду столиці на автомобілі “Тойота Камрі”. Це, напевно, він взяв за приклад як Ісус Христос на віслюкові в’їхав до Єрусалиму. Хоча, хитрому як вуж “апостолу” такого питання задавати не можна, бо викрутиться, та доведе вам, що Ісус Христос свого часу був не ким іншим як успішним бізнесменом!!?... У цей “судний день” обитель Феміди з усіх боків оточили сотні прибічників Аделаджі, а також, як не дивно, близько 300 негрів (чи пак, “афроукраїнців”). Вони зустріли свого пастора бурхливо та гучно, як і прийнято у харизматів (це вам не православний храм, тут не до каяття та смирення), натовп скандував: “Алілуя”, “Асана” і, навіть, “Слава героям України!”. А, “чорний як ніч” “герой України” вийшовши з чорного американського авто під руку зі своєю темношкірою дружиною вітав своїх фанатів добре поставленою сліпучо-білою посмішкою, таким собі капканом для довірливих українців. Неподалік тулились близько 60-ти жертв цієї “доброзичливої” посмішки, колишніх віруючих “Посольства Божого”, які цього дня мали виступати у суді у якості потерпілих. Дорогу для Аделаджі до зали суду руками та ліктями прокладали кремезні хлопці з його “групи підтримки” (так у сучасних “апостолів” називаються тілоохоронці). Вони розкидали на своєму шляху тих, хто у результаті шахрайської оборутки з “King’s Capital” і так втратив все та намагався у законний спосіб повернути награбоване і не ким-небудь, а “християнським пастором”. Дійсно, майже біблійна історія та персонажі, проте відчувається істотна різниця: Ісус Христос – 5 хлібами та 2 рибами нагодував тисячі людей, а Аделаджа – обібрав тисячі людей на тисячі американських доларів, залишив без житла, а декого і без життя. Проте, як говорить перефразована народна мудрість: “З українця по хатинці – голому африканцю в Україні – “Посольство Боже” та мільйони доларів”. ...Так, ось, опинившись у залі суду Аделаджа та його “група підтримки” були, звичайно, у переважній більшості. Користуючись перевагою, “апостол” разом з поплічниками вчинили перепалку з тими, хто набрався сміливості виступити проти них.

Аделаджа, як майстер психологічного впливу, звичайно не упустив момент та використав свої практичні навички для залякування своїх жертв і у залі суду. Після чого, оточення пастора потужно “наїхало” на журналістів з вимогами, щоб ті не знімали?!!. Зрозуміло, чому судове засідання по кримінальній справі проти Аделаджі та його спільників розпочалося з запізненням. Проте, воно так і не знайшло свого продовження. Український суд почав вирішувати якою ж мовою проводити засідання, аби не дай Бог, не порушити права “законослухняних” іноземців-обвинувачених. Прокурор звернулася до суду, щоб це була російська мова, так як один з обвинувачених – росіянин, а Аделаджа – гарно володіє російською мовою. З іншого боку, адвокат Аделаджі А.Федур улесливо звернувся до судді з клопотанням, щоб судовий процес відбувався, як і прийнято згідно закону, українською мовою. Суддя погодився на клопотання адвоката, проте не прорахував його наступного підступного кроку. А.Федур зажадав для “героя України” (пам’ятаєте як харизматики вітали Аделаджу під залою суду) перекладача на його рідну мову “йорубу”, так як пастор, нібито, не розуміє української мови. Крім того, адвокат звернувся до суду з клопотанням: перекласти 200 томів кримінальної справи з української на вказану африканську мову. Шокований такою доброзичливою підступністю “святих людей”, суддя вимушений був перенести судове засідання на 27 вересня за умови участі “товмача” для пастора, який упродовж останніх, як мінімум 10 років, “виключно” мовою йорубу проповідує на багатотисячних стадіонах та з екранів українського телебачення (сміх та й годі).

Коли Аделаджа виходив із суду, його паства знову була у благодійному екстазі та говготала. Не приховуючи своє задоволення, пастор виділив декілька своїх “божественних” хвилин для інтерв’ю журналістам. Щодо знання української мови, то Аделаджа гарною російською мовою пояснив, що розуміє її, але не повністю. “Бо це особлива мова, спеціальна мова”. Крім того, пастор дав коротку, але лаконічну характеристику судового процесу: “Я розглядаю даний судовий процес не як суд наді мною, а як над правосуддям України”.

А, чи, випадково, не правий цей африканський пастор? Може, дійсно, це і є суд над правосуддям України, коли такі собі аделаджі, приїхавши в Україну з далекої Африки, обібравши тут українських громадян як матеріально, так і духовно, до цього часу мають можливість знаходитись на волі, і глузливо посміхатися нам з екранів телевізора, ну що мовляв, піймали облизня, і хто із нас тут “тумба-юмба”, чи то “йорубу”. Скільки ще часу чекатимуть обмануті вкладники “King’s Capital”, доки представники української феміди перекладатимуть 200 томів кримінальної справи на мову йорубу для новоспеченого “апостола”. Який ще фокус викине Аделаджа разом зі своїми адвокатами, щоб повеселити свою паству? А, може вже час цьому африканському генію афери проповідувати у місцях, що оточують колючим дротом йому подібних від суспільства, що має свою тисячолітню історію, культуру і врешті гідність!

Сергій КОРНІЄНКО






Теги:секти, Аделаджа, харизмати


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Вот бараны.. Вы новости хоть смотрели?
В 55 роликах показывали, как он на фольцвагене пассате Б6 приехал на суд 13.. а вот уезжал на камри..
небольшая загвоздка, а таким говном от вашего журнала пахнетт...
avatar
2
Илья Ковалев! Не умничай уж так сильно!!! БОГ В КОНТРОЛЕ! Как лУбит говорить ваш АделЯджа!!
avatar