реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Вправо мовчить, а вліво плаче Юлія Тимошенко

«Партій багато — «Батьківщина» одна»

У Києві, у Міжнародному виставковому центрі, відбулися урочисті збори ювілейний з’їзд на честь 10-річчя партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», лідером якої є прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Святкові заходи розпочалися з духовного гімну «Молитва за Україну» у виконанні народної артистки України Ніни Матвієнко, після чого було влаштовано невеличке театральне дійство за участю членів «Молодої Батьківщини».

У двогодинній промові Юлія Тимошенко висвітлила основні аспекти діяльності партії, яку вона очолює. «Наша партія практично виникла з нічого, — говорила лідер ВО «Батьківщина», — а вже пізніше стала дієвою і потужною структурою. Той період виявився важким — відчувався посилений вплив з боку кучмівської влади, яка користувалась практично необмеженими можливостями. Представники та прибічники Партії Регіонів займали майже всі керівні посади, тиснули на бізнес, на людей… Тиск був серйозний. І коли у 2002 році партія отримала гідний результат, для багатьох це виявилося несподіванкою, а для нас утвердженням».

Промовляючи до своїх прихильників, Тимошенко висловила сумнів у тому, що в Україні може з’явитися нова політична сила. «Подивіться направо — треба промовчати. Вліво — плакати. Третя сила — одні бігборди. Це велика ілюзія, як третя нога — ніби і є, і в той час заважає рухатися».

У своїй промові Ю. Тимошенко акцентувала увагу на розробкою нової Конституції. «Перший крок після президентських виборів — подарувати народу нову Конституцію, в якій чітко прописані структури органів влади, правова система, захист прав і свобод людини… Кожен суддя буде знати, що йому доведеться відповідати за неправильне рішення не перед чиновником, а перед народом… Сьогодні людина безправна. На кожному кроці — плати, плати, плати…».

Лідер «Батьківщини» повідала присутнім й про те, що у жовтні світ очікує нові виклики. Але при цьому дехто, за її словами, бажає знищити уряд. «А хоче той знищити, хто заважає здійснювати реформи», — зазначила прем’єр-міністр.

З телевізійного простору, за твердженням Юлії Тимошенко, ллється теж бруд на уряд. «Олігархічний канал «Інтеру» закуплений мафією, — наголосила вона, — З таких телеканалів ви ніколи не доб’єтеся правди».

З Російською Федерацією відносини будуватимуться кардинально на новому напрямку. «Нам будувати відносини з нашим найбільшим сусідом треба гармонійно і збалансовано, чесно і відкрито. Але вперше за всю історію незалежної України з позиції сили, з позицій дотримання національних пріоритетів і національної ідеї і з позиції рівного серед рівних».

Завдання команди Юлії Тимошенко — міцно брати владу у свої руки. «Не поступатися дорогою тим, хто працює проти інтересів українського народу», — резюмувала прем’єр-міністр. — Сьогодні, говорячи про президентські вибори, хочу, щоб ми усі зібралися з силами, щоб ми скинули з себе байдужість і песимізм, щоб усе, що ми нині з вами обговорювали, дало усім нам додаткової енергії, сил і бажання не здаватись і не думати, що хтось щось зробить за нас з вами. За нами нікого немає – лише Україна є. І нам усім треба бути настільки сильними, щоб не розчарувати ні сьогоднішнє, ні прийдешнє покоління. Ось наш з вами шлях».

Учасником ювілейного з’їзду ВО «Батьківщина»
і урочистих зборів був Сергій КОРДИК






Коментарі (0)
avatar