реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Найгірше живеться хімічній промисловості

За січень–травень 2009р. підприємствами області реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) на суму 3,5 млрд.грн. Понад дві третини її припадає на переробну промисловість, зокрема, 46,6% – на виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів.
В обсягах продукції, реалізованої підприємствами добувної та переробної промисловості, 61,6% становили товари широкого та тривалого використання, 34,2% – сировинна продукція, 4,2% – продукція інвестиційного призначення.
Обсяги виробництва промислової продукції у травні, порівняно з квітнем, зменшилися на 4,5%. Майже наполовину зменшилися обсяги продукції у виробництві та розподіленні електроенергії, на 5,5% – у добувній промисловості. У переробній промисловості виробництво зросло на 3,9%. Суттєво (на 6–50%) збільшилися обсяги продукції у виробництві харчових продуктів напоїв та тютюнових виробів, легкій, хімічній промисловості, виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції.
У січні–травні 2009р. виробництво промислової продукції проти відповідного періоду минулого року в області становило 81,4%, в Україні – 68,1%. У переробній промисловості темпи обсягів продукції становили 72,8%, зокрема, у виробництві харчових продуктів напоїв та тютюнових виробів – 91,6%, у машинобудуванні – 43,2%, у легкій промисловості – 39,5%, у хімічній – 36,8%.
У добувній промисловості обсяги продукції, порівняно з січнем–травнем 2008р., зменшилися на 0,3%, у виробництві та розподіленні електроенергії – на 7,9%.

Начальник Головного управління статистики у Чернігівській області Д.І. Ашихміна






Коментарі (0)
avatar