реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Битва за мисливсько-рибальські угіддя. Звернення Чернігівських мисливців до депутатів Верховної ради України

Після публікації в електронній версії газети «Сіверщина» (http://siver.com.ua/news/2009-06-11-2147) звернення депутатів Чернігівської обласної ради до Голови президії Всеукраїнської ради Українського товариства мисливців та рибалок, до редакції надійшов лист від членів Чернігівської обласної організації УТМР. Вміщуємо його текст.

«До Вас звертаються члени Чернігівської обласної організації українського товариства мисливців та рибалок. Зробити це нас змусила ситуація, що склалася зараз навколо керівництва нашої організації, зокрема, її голови Прокоп’єва Олександра Васильовича.
Раніше ми були впевнені, що як члени добровільної, самоврядної організації, яка існує на наші кошти і для задоволення наших потреб, ми можемо самостійно вирішувати всі питання життєдіяльності організації та належним чином впливати на її роботу. Так і було до останнього часу. Мисливсько-рибальські угіддя, загальною площею понад 1942 тис. га, згідно рішення сесії обласної ради закріплені за підприємствами обласної організації УТМР і без нашої згоди іншим користувачам виділені бути не можуть. За рішеннями сесії обласної ради і за нашої згоди передано в користування іншим користувачам лише 281,7 тис. га угідь, в тому числі в 2002 -2004 роках - 263,9 тис га, в 2006 – 2007 роках - 17,8 тис. га., тоді як, у Луганській ОО УТМР – 1100 тис. га., у Львівській ОО УТМР – 890 тис. га, в Одеській ОО УТМР – 901 тис. га, у Черкаській ОО УТМР – 755 тис. га.
Робота Чернігівської організації за період 2004-2007 рр. заслуховувалась 25.03.2008 Всеукраїнською радою УТМР та була визнана задовільною.
Це цілком логічно, оскільки в 1993 році Прокоп’єв О.В. прийняв обласну організацію УТМР у стані занепаду і фактичного банкрутства, практично без автотранспорту, а зараз вона виросла чисельно, організаційно і фінансово. Доход за минулий рік склав понад 3 млн. грн., що є одним із найкращих показників в Україні. І це є підтвердженням вмілого професійного стилю керівництва Прокоп’єва О.В.
Проте, з жовтня минулого року, ми відчуваємо посилений тиск на нашу організацію, в тому числі з боку певної частини депутатів обласної ради фракції БЮТ та її голови Романової Н.А. До речі, здійснення такого тиску дивним чином співпало з розповсюдженням чуток, що керівництву нашої організації було «рекомендовано» передати мисливські угіддя УТМР, а саме частину угідь Ніжинського, Носівського, Козелецького районів, Київське водосховище іншим користувачам.
Називають вже і виконуючого обов’язки голови облради УТМР, який це зробить. Кажуть, що ним буде кум і помічник голови обласної ради народних депутатів Романової Н.А.- пан Горбачов Ю.О.
За таких умов стає зрозумілим чому, починаючи з 31.10.2008 року голова обласної ради Романова Н.А. двічі особисто і один раз за дорученням обласної ради зверталася до голови Президії Всеукраїнської ради УТМР Шуляра М.С. з наполегливими проханнями про «проведення перевірок», «зміцнення керівництва» та «вжиття мір реагування щодо керівника обласної організації УТМР». Виникає дивне питання: «Чому вже через півроку після перевірки нашої організації Всеукраїнською радою УТМР (березень 2008 р.) Прокоп’єв О.В. перестав бути «угодним» керівництву обласної ради».
Перший з листів, який став підставою для перевірок, підписано заступником голови Чернігівської обласної ради народних депутатів Ковальовим В.О. Цей лист містить упереджені характеристики щодо чисельності скарг жителів та мисливців області, а також їх значимості. Тим більше, що в нашій організації жодної з таких скарг ніхто не бачив. А всі висновки і звернення робилися керівництвом обласної ради народних депутатів без заслуховування Прокоп’єва О.В. на комісіях облради, чи на сесії, і навіть, без його виклику на ці заходи.
В той же час в пресі інспіруються статті-звинувачення на його адресу. Проводяться неодноразові перевірки (в листопаді 2008 року, січні та березні 2009 року) з боку працівників Всеукраїнської ради УТМР, природоохоронних органів, прокуратури, контрольно-ревізійного управління. Всі ці дії носять явно замовний характер і спрямовані на усунення від посади Прокоп’єва О.В., хоча більшість посилань на недоліки, зроблені у довідках перевіряючих Всеукраїнської Ради УТМР не витримують об’єктивної критики тому, що вибірково перевіряються від двох до трьох районних організацій, а висновки розповсюджувалися на всю область.
Акти працівників Всеукраїнської Ради УТМР рясніють тенденційними висновками та фактичними помилками. Навіть автомобілів перевіряючі перерахувати не спромоглися. У їх довідці написано, що таких автомобілів 16, а на справді їх 29. У постанові президії Всеукраїнської Ради УТМР кількість переданих іншим користувачам угідь вказана невірно і завищена майже на 100 тис. га. Нажаль, такі приклади можна продовжувати.
Ми далекі від думки, що діяльність керівництва обласної організації носить ідеальний характер. Безумовно, не має недоліків лише той, хто нічого не робить. Але ми вважали, і, вважаємо, що цілком здатні самостійно, як члени громадської організації впливати на її керівництво, в тому числі і змінюючи його в разі потреби шляхом звітів та виборів. Така звітно-виборча компанія очікується восени цього року.
Ми категорично проти будь-яких «надзвичайних заходів» до яких підштовхують Всеукраїнську раду УТМР звернення голови обласної ради. Тим більше, що, як нам відомо, за наслідками перевірки Всеукраїнською радою УТМР Прокоп’єва О.В. вже було притягнуто до дисциплінарної відповідальності – йому оголошено догану. Рада Чернігівської обласної організації УТМР 2 квітня 2009 року висловила довіру і підтримку голові Прокоп’єву О.В. Було затверджено та виконано заходи щодо усунення недоліків в роботі обласної організації. Перевіркою прокуратури (листопад 2008 р., січень, лютий 2009 р.) із залученням спеціалістів КРУ будь-яких порушень щодо використання та збереження фінансових ресурсів, необоротних активів, стану та достовірності бухгалтерського обліку в обласній організації УТМР не встановлено.
Виходячи з вищевикладеного, просимо Вас, убезпечити Чернігівську обласну організацію УТМР та її керівництво від будь-яких незаконних зазіхань, в тому числі на звільнення з метою призначення виконуючих обов’язків, які б дослухалися до тих, хто їх призначив, а не до членів обласної організації УТМР.
Ми ж, в свою чергу, вважаємо, що члени організації можуть самостійно оцінити результати роботи Прокоп’єва О.В. та, в разі необхідності, змінити керівництво на базі прозорих, відкритих і гласних виборів в ході звітно-виборчої кампанії, без будь-якої «надзвичайщини».

Додаток: Список членів Чернігівської обласної організації УТМР з особистими підписами на 16 аркушах (всього 481 підпис)».






Коментарі (0)
avatar