реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

В Корюківському районі навчали бухгалтерів

18 лютого в приміщенні ДПІ у Корюківському р-ні відбувся семінар-практикум з бухгалтерами сільськогосподарських підприємств району.

Участь у семінарі-практикуму взяла головний бухгалтер управління агропромислового розвитку Корюківської райдержадміністрації Валентина Ладович.

Відкрив семінар перший заступник начальника державної податкової інспекції Олександр Іванович Власенко. Він підкреслив, що заради інтересів платників податків ДПІ в районі працює над продовженням створення атмосфери довіри та співпраці. В основу нашої роботи покладено систему взаємовідносин з платниками податків, яка базується на принципі «Податкова для платників, а не платники для податкової». Але не може бути партнерських стосунків з тими, хто ухиляється від оподаткування. Олександр Іванович наголосив, що на семінарі бухгалтери отримають всі відповіді на поставлені питання, а питання на які не буде знайдено відповіді на семінарі, будуть передані до ДПА в області з тим, щоб на черговому семінарі або через районну газету повідомити про їх вирішення.

Головний державний податковий інспектор відділу оподаткування юридичних осіб Т.Н.Мотчана проінформувала учасників семінару про внесення змін до податкової звітності з податку на додану вартість, які вступили в дію після прийняття наказу ДПА України від 21 січня 2009р. №8.

З питань перерахування сум доходів нарахованих платникам податку у вигляді заробітної плати та сум наданих податкових соціальних пільг за наслідками звітного податкового року та щодо соціальних пільг у 2009 році перед учасниками семінару виступив начальник відділу оподаткування фізичних осіб О.Б.Єфіменко. Олег Борисович окреслив основні питання, які виникають у жителів Корюківщини при декларуванні доходів громадян, отриманих протягом 2008 року.

Старший держподатінспектор відділу оподаткування юридичних осіб І.О.Яковенко акцентувала увагу присутніх на перевагах передплати офіційного видання ДПА України «Вісник податкової служби України».

Фахівці ДПІ в Корюківському районі підготували для бухгалтерів пакет документів, який містив копії роз’яснювальних матеріалів щодо змін в податковій звітності для сільгосппідприємств, що з 01.01.09 року є суб’єктами спеціального режиму оподаткування, а також листівки та брошури щодо кампанії декларування 2009. Всі бухгалтери підприємств отримали ці матеріали.

Після відповідей на запитання було проведено анкетування щодо якості роботи органів державної податкової служби.

І.О.Яковенко, старший держподатінспектор
відділу оподаткування юридичних осіб
ДПІ в Корюківському районі.






Коментарі (0)
avatar