реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Коаліція розпалася. Чернігівська еліта ще не в «зоні»

Маразм кріпчає...Україна постала перед можливістю чергових виборів до парламенту. Так думає чи не кожен «маленький українець» як любить висловлюватися Президент. Справа в тому, що вчора припинила своє існування у Верховній Раді коаліція БЮТу і НУ-НСу. Тобто, герої Майдану відвернули один від одного свої політичні «фізіономії». 2 вересня депутати з БЮТу разом з комуністами та регіоналами прийняли 4-и закони – про Кабінет міністрів, Конституційний суд, про СБУ та повноваження Президента, які ,зокрема, Балога називав «конституційним переворотом». Тож НУ-НСяки на чолі з В. Кириленком та А. Яценюком вийшли з лав коаліції. 9 депутатів, яких очолили Ю. Луценко та Б. Тарасюк, виступили проти такого рішення.
Відразу ж після промови Президента, у якій він висловився категорично: «...У Верховній Раді де-факто утворилася нова парламентська коаліція. Блок Юлії Тимошенко пішов на союз з Партією Регіонів і комуністами і в основі цього утворення – неукраїнські –підкреслюю, неукраїнські і недержавні інтереси....Якщо протягом терміну, передбаченого в Основному Законі України, не відбудеться коаліція депутатських фракцій, я використаю своє право розпустити Верховну Раду та оголосити позачергові вибори.»
Ми вирішили опитати представників чернігівського політикуму відносно їх бачення ситуації, що склалася. Адже ситуація в країні зміюється щогодини і від оперативності керівництва провідних політичних сил області залежить дуже багато.
Петро Шаповал, голова фракції Партії регіонів у Чернігівській обласній раді виявився людиною, яка найкраще йшла на контакт.
- Висловлюватися мені з цього приводу некоректно, - сказав Петро Дмитрович. - Раніше взагалі то було передбачення, що щось таке станеться. Україна одна, а думок багато.
Сергій Берестовий, головний «нашоукраїнець» обласної ради, рішуче висловився:
- Нічого сказати не можу, не маю повної інформації з цього питання. Ще не всі сторони висловилися.
Світлана Пасталиця, голова фракції «Народної партії» у нашій облраді цілий день знаходилися «поза межею досяжності» мобільного зв’язку. Принаймні, так відповідав її мобіл. З Анатолієм Богушом, керівником фракції «БЮТу» в облраді, не можна було сконтактуватися навіть за допомогою прес – секретаря. Номер його мобільного телефону вперто виявлявся неіснуючим.
Найоперативнішим виявився Володимир Приходько – голова Чернігівської обласної організації «Єдиний Центр». О 13.30 він вже спілкувався з журналістами:
- Демократичну коаліцію може врятувати відхід від зради БЮТ. Партія Регіонів мріє про коаліцію з БЮТ. Але вчора це був момент істини, який показав хто є хто. На сьогодні є дві сили – проукраїнські на чолі з Віктором Ющенком та проросійські на чолі з Юлією Тимошенко та Віктором Янкуковичем.
Вчора БЮТ, КПУ та Партія Регіонів спробували провести новітнє ГКЧП. Але я хочу застерегти тих, хто пішов з Юлією Володимирівною. Вона «чорна вдова» української політики, яка «зжирає» своїх союзників. Кладовище політичних зрадників ім. Ю. Тимошенко просто поповниться кількома новими монументами.
Олександр ЯСЕНЧУК





Коментарі (0)
avatar